Istaknuto
27.05.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ovog tjedna donosi šest domaćih i regionalnih singlova u borbi za pobjedu te pet stranih preporuka za slušanje

17.05.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 4. rujna 2020. izlazi remaster kolekcija u kojoj će se naći proljepšane i osvježene prve dvije igre kultnog serijala Tony Hawk's Pro Skater.

Glazba

Izvještaj – One Step Away i Saučešće: Punk eksplozija koja bi probudila i mrtve

25.09.2016. Helena KezerićFoto: Helena Kezerić/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Još jedna subota ostala je za nama. Neki će reći da je prošla tiho i mirno, potpuno neprimjetno. Bit će i onih koji su ju proveli u mirnom i ugodnom društvu, tu su i party vjeverice, vjerne posvuduše, simpatični kroneri u lokalnim parkovima, no oni koji su svoju subotu pronašli u malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture na nastupu One Step Away i Saučešća pričat će o ovom koncertu još barem sljedećih nekoliko dana.

Sile nečiste htjele su da se oproštajni koncert jedinstvenog Bruta odigra u isto vrijeme na drugom kraju grada. Brut je usnuo svoj san i zaslužuje minutu neugodnog mira i nespokojne tišine u srcima svojih obožavatelja. Teška srca ipak sam prevagnula i otišla posvjedočiti fenomenalnom nastupu koprivničko-varaždinskih punk grizlija One Step Away koji su nastupili kao podrška jedinstvenoj promociji albuma prvijenca “Počivali Umiru” zagrebačkih veseljaka i punk grobara Saučešća.

saučešće

Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Ovog sam puta bila presretna zbog pristojnog odstupanja od najavljene satnice, Kozmos mi je bio blago naklonjen iako sam kasnila. Red za ulaz se pomicao sporo ali sigurno. Lakše je čekati kada su oko tebe poznata lica. Ulaskom u ugodno popunjen mali pogon šamara me energija koja dolazi s pozornice. One Step Away grize i razara, opičena četvorka raznosi sve pred sobom. Tonac je znao svoj posao. Meškoljenje zbog guranja do prvih redova trudila sam se stišati nespretnim isprikama. U prvim redovima sve voljena i poznata lica u stadiju najveće euforije. Simpatičan moment koncerta je bio trenutak kad sam se našla između dva basista dobro nam znanih punk bendova kako u čudu obožavaju i u isto vrijeme psuju frontmena Kizu zbog njegove virtuoznosti na basu. One Step Away nanovo me oduševio energijom i ‘jebem vas sve’ stavom – iskreno i beskompromisno, pravi punk. Inače, ovih dana OSA su objavili video za novu pjesmu Nitko i Ništa koja će se naći na drugom studijskom albumu Ni Grama Srama” koji s oduševljenjem očekujemo.

saučešće

Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Neviđeni kaos na i ispred pozornice

Nakon prašine koju su podigli One Step Away, vrijeme je došlo za umiranje uz zvijezde večeri. Veseli vjesnici smrti i krvoprolića, horror punk rock bend Saučešće uz projekciju mrtvila započeli su s repertoarom pjesama s njihovog prvog albuma “Počivali Umiru”. Melodični songovi, komični tekstovi i nesnosna gužva podizali su atmosferu sve više i više. Stage diveanje koje je otpočelo još za vrijeme svirke OSA sad je već uzelo popriličnog maha. Djevojke su se penjale na stage, đuskale i pjevale, pogovi u sredini malog pogona one umjerenog duha tjerali su ili da podivljaju i pridruže se ili da se sklone. Iskreno, nisam sigurna jesam li ikad vidjela takav kaos na ijednom koncertu Saučešća. Pjesma za pjesmom izazivala je sve veće oduševljenje, bilo je tu i posveta, pucanja žica prikrivenih s medlyem pjesama Frakture Mozga, imali smo prilike čuti i dvije nove pjesme te punk obradu pjesme Moje Leto izvođača In Vivo u suradnji s Boyantom.

Zaključak večeri donosi pobjedu punka. Saučešće je odradilo vrlo uspješnu promociju albuma, a One Step Away osobno vidim kao nove miljenike punka u Zagrebu. Iskreno se nadam da će ući u skupnu one obožavane šačice punk bendova koju ćemo imati prilike često čuti u Zagrebu. Lijepo je bilo vidjeti mali pogon ponovno odjeven u punk, nova mlada lica koja štuju spomenuti punk i prijatelje koji su vjerno odani tom istom punku.

(Visited 623 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(31 votes, average: 4.097 out of 5)

Komentari