Glazba

Izvještaj – Svemirko (Život): Život boje vanilije

svemirko
Foto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Klub Život je od 2013. godine postao već sigurno mjesto na kojem se može poslušati muzika koja ne dopire do ostalih prostora u Rijeci. Klub koji izaziva nostalgiju svojim interijerom, od starih televizora, radija, bakinih komoda i stolova, izaziva i jedno sjetno, ali ujedno i ugodno raspoloženje svojom glazbenim odabiramo i programima. Zoran Badurina, već kultno ime riječke scene, vlasnik Života i frontmen grupe Johnathan, stvorio je jednu lijepu platformu za indie scenu koja se na našim prostorima itekako razvija.

Brkovi, košulje, šeširi, naočale

Svemirkova “Vanilija“, prvi album novog projekta Marka Vukovića, izašao je početkom godine. Nakon svirka po obali i u Zagrebu, Svemirko je sinoć sa svojim pratećim bendom svratio i u riječki Život. Električni dance-pop zagrijavao je publiku dok se klub punio, a Vuković pio pivu u društvu brkova, košulja, šešira, naočala i kimona. Nakon polusatnog kašnjenja, Žena od vanilije prosula se svojim navodnim emo-macho, avant-pop, sf-pop statusom i započela niz sličnih zvukova brojnih pjesama s albuma, a od upravo kaotičnog žanrovskog određenja nastao je jednako raspoložen koncert.

svemirko
Foto: Ziher.hr

Može se sa sigurnošću reći da je Svemirko već pronašao svoju sigurnu publiku. Vesela je to družina koja poduže vrijeme prije koncerta provodi spremajući se, kako bi što preciznije opeglali svoje košulje i namjestili naočale zajedno s mašnama, a nikako ne zaborave pojačati svoje veselje unosom stranih tekućina u svoja ulickana tijela.

Performansi

Od dobacivanja upaljača i Maraske prema Vukoviću preko toplih poljubaca u čelo među članovima benda do gubljenja naočala u publici te “novog štimera za bolji štimung” i “studentice Sare”, koncert je bio sve samo ne koncert muzike. Dogodio se performans kojem je možda jedina namjera bila da zabavi, a od tolike želje za partijem nastala je samo iscrpljenost od gužve i potreba za muzikom koja se (možda) slučajno izgubila u drugom planu.

Nakon poga uz Vrati mi se još jedanput Vuković nam je poručio da “nema više pjesama” te je publika uz bend otpjevala još jednom pjesmu s kojom su otvorili svoj performans. Vjerujem da će bend i dalje okupljati publiku željnu zabave, ali na Svemirka se ne ide bez 1.0 u krvi.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari