novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

James Kelly sa svojim elektro projektom WIFE ponovno u čakovečkom Prostoru

Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Franšiza The Void koju je pokrenula ekipa iz čakovečkog Prostora priprema novu poslasticu koja će zaljubljenicima u profinjenu elektronsku glazbu izmamiti osmijeh na lice. Prošli event je opravdao očekivanja i posjetiteljima pokazao mračne čari tvrdog ritualnog techna, a organizacije je dokazala kako bez problema može nadići očekivanja monotone hrvatske scene.

Ekipa iz The Voida nastavlja istim produktivnim tempom, no ovog će puta posjetiteljima prirediti drugačiju gozbu. U subotu 25. veljače intimnu će vibru čakovečkog Prostora oplemeniti eklektični sanjivi zvuci genijalnog Irskog producenta i multiinstrumentalista Jamesa Kellyja koji stoji iza umjetničkog imena WIFE.

Kelly je na svjetskoj glazbenoj sceni poznat od 2006. godine kada je osnovao utjecajni post-black metal sastav Altar of Plagues, kojeg su hrvatski slušatelji imali priliku vidjeti upravo u čakovečkom Prostoru netom prije nego što je prestao s djelovanjem.

Foto: press

Kelly je nakon zaglušujućeg post-black metala krenuo skrenuo u vode kontemplativne elektronike, te je nizom izrazito kvalitetnih izdanja osigurao status virtuoza na svjetskoj underground sceni. Njegovo posljednje izdanje, EP naslovljen Standard Nature, tematizira sve aktualniji sukob prirode i tehnologije, te će posjetitelji u mračnoj atmosferi Prostora moći uživati u njegovim kompleksnim strukturama.

Kellyjev nastup upotpunit će Smogart i BJ Dovla, nekima poznati kao bivši članovi varaždinskog metal sastava. Oni su, poput Kellyja, iz voda agresije skrenuli u predjela zahtjevne elektronske glazbe, te će posjetiteljima eventa pružiti neponovljivu energiju vođenu improvizacijom. Oni će u sat vremena demonstrirati svoju jedinstvenu viziju suvremene elektronike.

Nadalje do jutra će Sladoled (Fonetika), rezident The Void projekta i Vayu, mladi producent iz Male Subotice, prozujati kroz mnogo žanrove elektronske glazbe kao što su techno, deep house, minimal, progressive. Minimalna donacija na ulazu će biti 35 kuna.

Be social

Komentari