nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Glazba

Jazz u Novom Zagrebu: Filip Pavić nastupa u Centru za kulturu

Vrijeme čitanja: < 1 minute

Mladi jazzist Filip Pavić prekida stagnaciju glazbenih događanja u Novom Zagrebu. U petak, 18. rujna nastupit će sa svojim Quartetom s kojim predstavlja album „Terra Incognita”.

Koncert će se održati besplatno u 19 sati na terasi Centra za kulturu Novi Zagreb prema propisanim i osiguranim epidemiološkim mjerama i uvjetima.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje HGU, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvijenac „Terra Incognita” s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je ujedinio publiku i kritiku svojom izvrsnošću, a kao takav je uvršten i na top liste najboljih albuma godine.

O albumu

„Terra Incognita” prvi je samostalni album jazz gitarista i skladatelja Filipa Pavića,  a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme Jutros mi je ruža procvjetala za solo akustičnu gitaru. Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu.

Album „Terra Incognita” snimljen je u studiju Štala Recordings u Sloveniji, pod producentskom palicom Roka Lopatiča, a dizajn i grafičko oblikovanje omota potpisuju Denis Butorac i Stanislav Kostić.

(Visited 296 times, 1 visits today)
Be social

Komentari