Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

Kino Kinoteka predstavlja program Kultni petak filmom ‘Liquid Sky’

29.01.2020. Ziher.hrFoto: Press Kinoteka/Liquid Sky
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

S remek-djelom američkog undergrounda Liquid Sky u petak, 31. siječnja počinje Kultni petak, poseban program kina Kinoteka namijenjen filmofilima pustolovna duha čiji je filmski ukus otvoren egzotičnom, provokativnom i rubnom filmskom izrazu. Program će jednom mjesečno prikazivati filmske naslove koji su s vremenom izgradili vjernu sljedbu posvećenih štovatelja – mnoge od njih i po prvi put nakon dugo vremena na velikome platnu.

Prvo izdanje Kultnog petka obilježit će projekcija nove, digitalno restaurirane verzije znanstveno fantastičnog filma Liquid Sky iz 1982. u režiji Slave Tsukermana. Izrastao iz njujorške avangardne new wave scene ranih 1980-ih, Liquid Sky je modno-glazbeni trip u specifično stanje uma i stil života, koji Time Magazine proziva  „dvosatnim činom imaginacije“.

Film govori o Margaret, njujorškoj manekenki koja želi postati slavna. No ovisna je o drogi, što uvelike iskorištava njezin suparnik Jimmy. Istovremeno, na vrh zgrade nasuprot Margaretina stana spušta se maleni NLO, čiji su putnici došli na zemlju u potrazi za heroinom. No izvanzemaljci uskoro otkrivaju da su feromoni koje ljudski mozak ispušta tijekom orgazma puno ugodniji od onih izazvanih drogom te se počinju miješati u Margaretin seksualni život.

(Visited 96 times, 2 visits today)

Komentari