Intervju

Naš komentar: Vladimir Božić & Hibou

Vrijeme čitanja: 3 minute

Najveselija klupska večer u gradu, Casa, svoj prvi tulum u 2020. godini otvara u subotu 15. veljače. Direktno u klub Masters stiže im u goste jedan od stupova berlinske house i disco scene, Delfonic. Iskusni DJ, producent te ”digger” ploča, koji je godinama nezaobilazno ime europske prijestolnice elektronike u Zagreb, donosi cijeli spektar žanrova i glazbenih razdoblja sastavljenih s ciljem beskompromisne čagice.

Plesnjaku se pridružuju i glave kuće, Yesh i Pips te Hibou, koji se Casi pridružio 2017. godine. Hibou također vodi svoj program Svakober u zagrebačkom Botaničaru. Masters ekipi predstavit će se i četvrti novopečeni član kolektiva, Vladimir Božić. Ovog puta ne možete plakati zbog eventualnog propuštanja savršene prilike za dobar dance, vaše izlike su se izlizale, svi znamo gdje je Masters.

U ime novog, lepršavog izdanja Case zamolia sam novije snage kolektiva da prokomentiraju 11 uvijek aktualnih tema, baš kao što su to i njihovi dragi kolege Yesh i Pips napravili prije nešto više od godinu dana. Svoje komentare za nas su pripremili Vladimir Božić i Hibou, a vaš dodatni zadatak je da ulaštite plesne cipelice i pripremite ih za subotu.

Ego

VLADIMIR: Otežava odnose među ljudima i pravi probleme.

HIBOU: Proizlazi iz razine samosvjesnosti i može se mijenjati tijekom života. Tvoj je prijatelj, ali i neprijatelj, ovisno o situaciji. Za sebe bih rekao da imam relativno zdrav ego koji, kao i svima, u određenim trenutcima može biti poljuljan. Palac gore za zdrav ego!

Glazbena edukacija mladih

VLADIMIR: Vrlo bitno za mlade ljude.

HIBOU: Smatram da je iznimno bitna u cilju stvaranja jedne kulturne zajednice kakvoj trebamo težiti. Isto tako, smatram da se na našim prostorima može bolje kada je u pitanju glazbena edukacija, pogotovo unutar školskog kurikuluma. Nama je, ako se dobro sjećam, sat glazbene kulture bio obavezan sat gađanja kredama.

Najbolji savjet koji su ti roditelji dali

VLADIMIR: Gledaj svoja posla!

HIBOU: Uvijek pazi na svoju braću i drži ih blizu sebe. I naravno – nemoj sjediti na hladnom betonu.

Najgori ulet koji si izgovorio

VLADIMIR: Mogli bi se ti i ja ljubiti! HAHA

HIBOU: Vjerojatno postoji dobar razlog zašto se ni jednog lošeg ne sjećam.

Ljubav je na selu

VLADIMIR: Znaju me dobro nasmijati. Mogao bi se prijaviti pa probati nešto napraviti s ovim mojim uletom.

HIBOU: Nisam fan, dosta mi je ljigava i ne kul ideja iza cijelog serijala.

Ljeto u Slavoniji

VLADIMIR: Ništa lošije od onog na moru. Kupanje, kupanje i samo kupanje! 😊

HIBOU: Hrpa lijepih sjećanja iz grada u Zlatnoj dolini. Društvo, dobar basket na užarenom betonu, onaj kolega koji se apsolutno svaki put zasere prilikom lizanja sladoleda, svjež večernji zrak, mir i čisto nebo. Više cijenim te stvari otkako živim u Zagrebu.

Tinder

VLADIMIR: Ako zagusti, instalirat ću ga 😊 Iskreno, donedavno nisam ni znao što je, a i samo saznanje o čemu se radi me nije nimalo zadivilo.

HIBOU: Lagao bih kada bi rekao da nisam iz znatiželje probao “svajpat“. Nije mi dugo trebalo da aplikaciji uputim delete, toliko o tome.

Ti za 10 godina

VLADIMIR: Eh, prebujnu maštu imam tako da se ne mogu odlučiti, zasigurno će to biti u kući pored neke rijeke ili mora. 😊

HIBOU: Nadam se zdrav i s više znanja, s malo opsežnijom kolekcijom gramofonskih ploča, s prilikom da pridonesem zajednici sebi bliskih ljudi i generalno bolji u svemu što radim trenutno u privatnom, ali i u profesionalnom životu.

Trap cajke

VLADIMIR: Pravda za Bubu (haha) katastrofa!

HIBOU: Apsolutni vrh novog vala moderne glazbe na Balkanu. Nije moj đir i nemam ništa protiv sve dok se određeni eventi (čiji su izvođači iz domene trap cajka) u organizaciji određenih gradova ne financiraju iz naših džepova. #toplapreporuka mini dokumentarac novinara Galeba Nikačevića za Vice Srbija pod nazivom Rasta i Coby: tvorci nove srpske muzike.

Hologramske turneje

VLADIMIR: Totalna pizdarija!

HIBOU: Kužim, ali ne vidim poantu svega ako nije prisutna živa energija izvođača koju on može prenijeti na publiku. Ključna stvar svakog nastupa, isto stoji i za DJ-ing. Možda sam u krivu, treba čuti i vidjeti.

Spolna ravnopravnost u festivalskom line-upu

VLADIMIR: Ako je kvalitetno ono što čujem, nije bitno tko je iza pulta.

HIBOU: Mislim da sve može ovisiti o samom festivalu i organizatoru, ali generalno ne bih rekao da postoji ikakva vrsta spolne diskriminacije na line-upovima festivala, bar ne na festivalima čiji rad pratim i tamo gdje volim biti. Osobno mi nije bitna spolna orijentacija osobe koja je iza DJ pulta, mikrofona, instrumenta itd. Bitan mi je vibe i ono što izlazi iz zvučnika.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari