Film

Kraj Kina u mom kvartu: Filmska uživancija završava filmom ”Posljedna patrola”

FOTO: kino pod zvijezdama
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
FOTO: kino u mom kvartu promo materijal
FOTO: kino u mom kvartu promo materijal

U idealnoj ljetnoj atmosferi, uz kućne ljubimce i kokice pod zvijezdama, uživali smo u romantičnoj komediji Woody Allena „Rimu, s ljubavlju“ te u glazbeno – dokumentarnoj priči Malik Bendjelloula, „Potraga za Sugar Manom“.

Zadnji dan, 6.7. prikazivat će se jedan potpuno drukčiji, akcijski „film s herojima“, tako da ni ljubitelji ovog žanra neće ostati zakinuti.  Po riječima njegova selektora, glumca Krešimira Mikića. Posljednja patrola (End of Watch) iz 2012. godine uradak je Davida Ayera, redatelja specijaliziranog za policijske filmove. Često citiran kao Ayerov najbolji uradak, ovaj film prati priču dvojice običnih policajaca iz Los Angelesa (Jake Gyllenhaal i Michael Pena) na izrazito realan, ponekad i brutalan, ali primarno jednostavan način.

Projekcije započinju zabavom za najmlađe, prikazivanjem „Profesora Baltazara“, omiljenog izumitelja svih generacija, nakon kojeg će se prikazati film „Zvižduk uz Otona“ nastao u sklopu filmske radionice za osnovnoškolce pri Centru za kulturu i film Augusta Cesarca.

Program počinje u 21 sat, a održava se na zelenoj površini Trga dr. Franje Tuđmana. Kao i dosad upad je besplatan za sve filmoljupce. Dobar provod želimo!

Be social

Komentari