Istaknuto
16.09.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nego, jeste li bili na gigovima kroz ljeto? King Gizzard and the Lizard Wizard su odradili dva fantastična koncerta u Šibeniku i nakon koncerta u Pragu otkazali ostatak turneje. Ovo su potencijalno koncerti o kojima će se dugo pričati.

23.08.2022.

Vrijeme čitanja: 8 minute Čudnovata obitelj gotičara, obitelj Addams, već desetljećima golica maštu publike sa svojim neobičnostima. Provjerite s nama sve njihove verzije.

Glazba

Kultni Laibach objavljuju reizdanje svog prvog albuma

25.02.2020. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jedan od najstarijih aktivnih slovenskih bendova, provokativni i mračni Laibach, objavljuju reizdanje debitantskog albuma. Laibach”, prvobitno objavljen 1985. u cenzuriranom formatu i bez imena grupe, naći će se u posebnom jubilarnom formatu.

Novo eponimno izdanje objavljeno je kao vinil i CD box, a vlasnici oba kompleta također imaju pristup digitalnoj verziji svih pjesama na webu. Izdanje sadrži tri nosača zvuka, a vinilna kutija dva dvostruka i jedan vinilni album. Radi se o proširenom izdanju koje sljubljuje albume Laibach”, Revisited” i Underground”.

Album Laibach” sadrži 15 izvornih pjesama iz razdoblja od 1982. do 1985. Album Revisited” sadrži 12 pjesama, od kojih je deset obrada pjesma Laibacha iz prve polovice 80-ih. Ovdje su dvije live izvedbe, u suradnji sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija i Lvovskom filharmonijom. Treći album Underground” sadrži jedan od tri koncerta koje je Laibach izveo 2012. u rudniku Velenje, dvjesto metara pod zemljom. Taj materijal predstavljaju rane pjesme s početka rada benda. Koncerte je snimio pokojni legendarni tonski majstor Boško Bursać, kojem je Laibach i posvetio ovaj album. Još pet pjesama iz tog ranog razdoblja dostupno je na internetskim stranicama benda.

Laibach Revisited” izlazi u ograničenoj tiraži, a u kutiji se nalazi i posebna numerirana metalna značka s originalnim simbolom benda s početka 80-ih. Sadrži i popratnu knjižicu sa svim informacijama i uvodnim tekstom urednika prvog izdanja albuma Igora Vidmara. Ovdje je knjiga s opsežnim esejem Marcela Stefančića Jr. te kratak zaključni tekst prvog slovenskog predsjednika Milana Kučana. Vinilna kutija sadrži dvostruki plakat s portretima članova i njihovih suradnika na tom izdanju ili na koncertima grupe.

Nakon australske i azijske turneje na samom početku godine, u periodu od 8. do 10 veljače Laibach je izveo tri nastupa u Berlinu. Ondje je na poziv Heiner Müller Gesellschafta koproducirao kazališno-glazbeni projekt Wir sind das Volk. Projekt je nadahnut tekstovima kontroverznog njemačkog dramatičara Heinera Müllera. Sve tri predstave u legendarnom kazalištu HAU1 bile su rasprodane pa se zbog velikog interesa pripremaju dodatne četiri predstave na jesen.

(Visited 291 times, 1 visits today)

Komentari