Glazba

Ljetno kino donosi tračak ljeta u Vintage Industrial Bar

Foto: facenook.com/VintageIndustrialBar
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facenook.com/VintageIndustrialBar
Foto: facenook.com/VintageIndustrialBar

Otok, bor, cvrčak, borove iglice, miris ručnika za plažu, slane kapljice klize nam u oko, žmirimo, sunčane naočale masne su od ulja, sunce baca odsjaj na površinu mora… Sjećate se tog momenta? Prekratko je trajao, jesen je napravila galopirajuć’ start, više nam je toplo nego hladno. I, što ćemo sad?

Otići ćemo u subotu, 11. listopada, u Vintage Industrial Bar, na svirku trojca koji neodoljivo podsjeća na toplinu i ugodu, zove na ples i baca osmijehe na lica – Ljetno kino! Ljetno kino su Max Juričić (ukulele), Vlade Matulić (klarinet) i Filip Petković (stand-up drums).

Ukulele, klarinet, bubanj i višeglasno pjevanje daju originalni zvuk bendu i njihovim obradama poznatih pjesama koje tjeraju na ples.

Max Juričić (ex Film, Azra, Vještice, Šo!mazgoon…) okupio je Ljetno kino u ljeto 2009. godine na Braču. Bend od tada ne miruje već nastupa na urnebesnim zabavama po jadranskim otocima, na otvaranju filmskog festivala u Cannesu te na velikim glazbenim festivalima INmusic i Exit. Kada dođe zima, Ljetno kino se bacaju na koncerte u najboljim zagrebačkim klubovima, a ovu sezonu otvaraju u Vintage Industrial Baru.

U proširenoj “big band“ postavi, nastupaju s Vladom Divljanom (ex Idoli), s kojim su objavili i EP ”4 godišnja doba”, s kojeg su preuzeti najslušaniji singlovi u regiji: Vodim te na more i Samo jednu ljubav imam. Osim s Divljanom, Ljetno kino je surađivalo i s Nenom Belanom i Fiumensima u pjesmi ”Ulicama grada” koja je nagrađena Porinom za pjesmu godine.

Uz sve to, bend je pokrenuo T-shirt brand ”LJETNO KINO fashionline” i humanitarnu akciju “Otočka groznica”, koja je usmjerena na dobrobit djece iz malih mjesta s ruba Jadrana.

Oko ponoći na pozornici Vintage Industrial Bara pridružit će im se ‘sestra po oružju’ Mara Aiko, djevojka s hrvatskim, engleskim i japanskim korijenima koja uz pratnju ukulelea anđeoskim glasom izvodi obrade recentnih R&B i hitova elektronske glazbe. Prije i nakon koncerta DJ Frajmana možete žicat’ onu stvar koju niste čuli od prošlog vikenda. Ulaz je do 23 sata besplatan, a nakon toga je 20 kuna, odnosno 10 kuna za studente.

Be social

Komentari