Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Film

“LP film Buldožer: Pljuni istini u oči” i Marko Brecelj u Art-kinu

15.02.2018. Ziher.hrFoto: Art-kino press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Glazbeni dokumentarac LP film Buldožer: Pljuni istini u oči redateljice Varje Močnik dočarava šokantnost i otkačenost kojom su članovi sastava Buldožer stupili na jugoslavensku scenu svojim albumom prvijencem. Premijera filma je u riječkom Art-kinu 15. veljače u 20 sati uz redateljicu, frontmena sastava Marka Brecelja, scenarista Igora Bašina i producenticu Vivu Viđenović.

Prije 43 godine izašao je album slovenskog sastava Buldožer pod nazivom „Pljuni istini u oči“ i promijenio tadašnje poimanje glazbe. Riječ je o albumu koji je ismijao malograđanski život, šokirao javnost i tadašnja poimanja umjetničke vrijednosti, a sve uz sasvim dovoljnu dozu ironije i sarkazma.

Redateljica Varja Močnik u potrazi je za iskrenošću kakvu je osjetila kad je prvi put kročila u kino dvoranu pa se odlučila za dokumentarac o sastavu koji je istinu podigao na sasvim drugi nivo: LP Film Buldožer – Pljuni istini u oči. Na zanimljive je načine riješila problem nedostatka arhivske građe (jedini je sačuvani nastup onaj u Opatiji 1975. godine) te svojim pristupom dočarala otkačenost i ekscentričnost ovih rock simbola.

 

Marko Brecelj, tekstopisac i vokal Buldožera, umjetnik, kantautor i performer, ostaje u Art-kinu još jedan dan pa u petak u 18 sati on preuzima ulogu predavača o mekom terorizmu uz pratnju živih komentara i projekciju video dokumenata akcija Društva prijatelja umjerenog napretka od 99-e do danas, dok u 20 sati slijedi i „Premijerni paket“ u kojem stižu dva filma u Breceljovoj režiji – Obredno darivanje i Brojanje u jesen – uz „poklon predrazvodni bračni minimalistički mjuzikl Stereo drama”.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba, dok je cijena redovne ulaznice 20,00 kuna. Svoje mjesto možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051/323 261) srijedom od 9 do 20 sati, ostale dane od 16 do 20 sati.

(Visited 264 times, 4 visits today)

Komentari