Istaknuto
03.03.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Još jedna nova glazba pruža priliku za glasanje za singl tjedna a borba se vodi između osam novih singlova. Tu su i strane preporuke za slušanje.

02.03.2021.

Vrijeme čitanja: 5 minute Upoznajte Čisteće medvjediće koji se brinu o očuvanju naših šuma te svojim radom ukazuju na problem onečišćenja okoliša. Čisto, čisto - ti je njihov moto.

Glazba

Lvmen otvara novu sezonu programa ‘Distune vam predstavlja’

24.05.2018. Ziher.hrFoto: press Distune Promotion
Vrijeme čitanja: 2 minute

Legendarni češki post hardcore/metal bend Lvmen otvara novu, 9. klupsku sezonu programa Distune vam predstavlja. Prošlogodišnje uskrsnuće benda obilježio je sjajni povratnički album “Mitgefangen Mitgehangen”, s kojim dolaze i u Rijeku, 12. rujna, u OKC Palach. Osebujne klavijature, brutalni rifovi, vrišteći/pjevni vokali, virtuozni bubanj, glasovni semplovi i prekrasni vizuali sve je to Lvmen.

Lvmen možemo najbolje okarakterizirati kao post – metal/post – hardcore bend osnovan 1995. u Pragu, poznat po svom velikom utjecaju na formiranje mnogih benodva iz ovoga ili sličnih žanrova od kojih neki i  dan danas sviraju. Osebujnim klavijaturama, brutalnim rifovima, vrištećim/pjevnim vokalima, virtuznim bubnjevima, glasovnim semplovima iz 60-ak filmova (ponajviše češkog redatelja  Františeka Vláčila, koji je postao i njihovim zaštitnim znakom), prekrasnim vizualima, Lvmen uistinu predstavlja vrlo močan kolektiv, prožet težinom Nurosisa, matematički metaliziranim ritmom Isisa, silovitošću Swansa, i žalobnim prizvukom Slintovog “Spiderlanda”.

Dva povratka na scenu

U ranim 90-ima, Neurosis je (kao i u ostatku svijeta) svojim karakterističnim katarzičnim zvukom, imao između ostalog veliki utjecaj i na  underground u Češkoj.U svega nekoliko godina postojanja i traženja, Lvmen je 1998. i 2000., objavio svoja prva dva albuma na labelu Day After Records (”Lvmen” i ”Raison D’etre”) kojima su, pogotovo na svojim javnim nastupima, koje možmo smatrati legendarnima, jednako uspješno inspirirali publiku, kao i njihovi američki uzori.

Ponajviše zbog osobnih nesuglasica i egzinstencijalnih razloga, band se povukao na neko duže vrijeme, sve do 2006, kada im izlazi novi album ‘Mondo”.  Iako su sa ”Mondom” i  ”Heronom” (2008.) postigli zapažen uspjeh, 2011. u prometnoj nesreći smrtno je stradao njihov gitarist Dada, pa se ponovo povlače u osamu.

Njihov posljednji album objavljen u ljeto 2017. pod nazivom “Mitgefangen Mitgehangen”,

(što u prijevodu znači: ”ono što se započne, treba se završiti”), dostojan je svojih prethodnika i ponovono pokazuje Lvmenovu snagu da se nosi sa svim osobnim tragedijama; vrlo je atmosferičan – ujedno mračan i agresivan, melankoničan je i sjetan.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00kn moguće ih je kupiti u Dallas music hop Rijeka i u sustavu Entrio dok će cijena na ulazu biti 60,00kn.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Komentari