Istaknuto
16.09.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi sedam novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Minsk, Zatokrev i Duskburn u Močvari u srijedu

23.10.2018. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U srijedu 24. listopada u Močvari moči ćete čuti tri mračna benda u organizaciji Subsonic Events kolektiva. Minsk dolazi iz SAD-a, Zatokrev će potegnuti iz Švicarske, a domaće snage koje će s njima podijeliti stage se zovu Duskburn.

Psihodelični metal bend Minsk iz Illionoise, SAD, započeo je svoj iznimno uspješan put prema vrhu navedenog žanra još 2002. godine. Kroz karijeru su promijenili nekoliko diskografskih kuća da bi na kraju završili na Relapse Records, preko kojih izdaju zadnja tri full length izdanja. Jednako crpeći utjecaje iz doom i sludge metala, kao i hardcore punk, noise i ambient žanrova, Minsk je stvorio unikatan zvuk kombinirajući tribal paterne na bubnjevima, snažne synth zvukove te vokale natopljene jekom. Vrhunac psihodelije i ambijentale umiksan s agresivnošću HC punka i žestinom doom i sludge metala.

Jedan od bendova koji su od samog starta dali naznačiti velike stvari, Zatokrev nam donosi zvuk kakav rijetko gdje možemo čuti. Iako su prvi materijal napravili čisto kao demo verziju, Zatokrev je prvim izdanjem preusmjerio poglede psihodelične metal scene na sebe kao veoma obećavajuću novu pojavu. Veliku i pozitivnu reputaciju stekli su u Europi i Americi već u samom početku te svojim veoma hvaljenim live nastupima ne ostavljaju publiku ravnodušnom. Momci svoj zvuk definiraju kao kombinaciju svega od black i death metala, pa do sporog, groove i industrial štiha, umiksano sa dovoljnom dozom psihodelije. Ekstremno, mračno, čvrsto i psihodelično, što bi još čovjek mogao poželjeti.

Sludge doom metalci Duskburn iz Zagreba odvest će nas disonantnim noise frekvencijama u najmračnije odaje naših misli. Oni se skoro nikad ne šale, a najbolje su to i sami rekli: “No false promises here,these are SERIOUSLY CRISPY Oven Baked Buffalo Wings! The skin is so shatteringly crisp, it’s hard to believe they aren’t fried!” Nemamo što nego povjerovati im na riječ.

Ulaznice za koncert po cijeni od 65 kuna moguće je kupiti u Dirty Old shopu. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 85 kuna.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Komentari