Nagrade

Nagradnjača: Johnny Foreigner / Big Strip Gorila / Rusti u Klubu!

Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press
Foto: press

Klub. je za četvrtak 17. travnja pripremio iznenađenje usred tjedna. Ovog puta sviraju tri benda, Johnny Foreigner, Big Strip Gorila i Rusti, a sve započinje u 21 sat. Upad u pretprodaji je 25 kuna, a na dan koncerta je 35 kuna.

Johnny Foreigner

Johnny Foreigner band je iz Birminghama koji nam dolazi po drugi put u Zagreb nakon nastupa u KSETu u lipnju prošle godine. Za one koje ih nisu čuli, njihova osmogodišnja karijera obložena je jakim muško-ženskim vokalima, znojem oblivenim live nastupima stotinama tisuća avionskih kilometara.

Nakon izdavanja trećeg albuma “Vs Everything (9/10 NME, 8/10 DiS)”, primaju dodatnog gitarista (long-term umjetnika Lewesa Herriota), i putuju po Americi, Japanu, Europi i imaju iza sebe “milijun” nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu. Upravo su izdali i četvrti album pod nazivom “You Can Do Better” koji će predstaviti publici u Zagrebu. Johnny Foreigner o sebi: “Htjeli bi da su iz Chicaga. Zovu se ‘punk’ a htjeli bi biti popularniji. Zovu se DIY, ali opet su dio velike zajednice. Mlađi su nego izgledaju i osjećaju se starije nego što jesu. I rađe bi bizarno pričali o sebi u trećem licu nego da netko treći o njima piše press releaseove. I dalje ih je briga. Postali su glasniji. Jedino što žele od 2014. je da budu pozvani na “Warped Tour”, a ako njihov novi album nije dovoljno dobar za ‘Warped’, ‘ko ih j***.”

Kao podrška Johnnyju, na pozornici Kluba će im se pridružiti i dva mlada banda; zagrebački Big Strip Gorila i mladi dečki iz Kutine Rusti, koji su otvorili onu nezaboravnu večer kada je Vlasta Popić zapalila Klub.

Big Strip Gorila

Foto:facebook.com/Big strip Gorila bend
Foto:facebook.com/Big strip Gorila bend

Big Strip Gorila djeluje od ljeta 2011. godine kad snima svoj prvi EP koji u potpunosti samostalno distribuira. Bend se orijentira prema modernom rock zvuku, a svoj žanr jednostavno naziva ‘Zoo Rock’. Izdavanjem EP-a kreću i prve ozbiljnije svirke i festivali poput međunarodnog Emergenza Festivala, Ferragosto Festivala, nastupa na MUF-u, Mars Moon- u u Slavonskome Brodu, a pozornicu su dijelili sa mnogim poznatim regionalnim izvođačima poput Kawasaki 3P-a, Pips-a, Električnog Orgazma, Kandžije, Partibrejkersa, Gatuza i dr. 2013. snimaju pjesmu imena Negacija savršene priče koja je objavljena na prvoj hrvatskoj indie kompilaciji Croatia Recordsa. Tim singlom uspijeva upasti na najveće regionalno natjecanje demo bendova, na banjalučki Jelen Demofest, a zatim i na najveći hrvatski festival Terraneo 2013.

Rusti

Rusti je mladi indie/noise/punk/rock bend iz Kutine. Postoji od 5. mjeseca ove godine. Do sad su imali nekoliko koncerata u Kutinskoj Baraci i Mini Film Festivalu u Kutini s Miki Solusom te rasprodani Klub kad su nastupali zajedno s Vlasta Popić. Glazba koju Rusti stvara može se opisati kao indie rock prožet noiseom i punk energijom.

Ziher za ovu zanimljivu i energičnu rock večer dijeli 2×2 upada! Sve što treba je ostaviti u komentaru članka vaše ime i prezime. Imena dobitnika objavljujemo na našoj facebook stranici! 

Be social

Komentari