Nagrade

Nagradnjača: Trip to Zion u znaku Velahavlea

Foto: facebook.com/ Velahavle
Vrijeme čitanja: 3 minute

Foto: facebook.com/ Velahavle
Foto: facebook.com/ Velahavle

Na vrhuncu koncertne jeseni u Zagreb dolazi sarajevski sastav Velahavle u organizaciji Percl Promotiona i Trip to Zion kolektiva. Akc Attack će ovaj petak (7. studenog) ugostiti sarajevski Velahavle. Koncertno zagrijavanje u programu nudi mnoge eminentne zagrebačke Dj-eve koji godinama kreiraju zagrebačku klubsku scenu: Krps (High Grade Commanda) i Sapleo (Volumen) te Leeks (Dirty Beatz) i Jan Becele  – zaduženi za after party. 


VELAHAVLE (Sarajevo, BiH)

Priča o bendu Velahavle započela je prije više od deset godina, a općenito se njihov repertoar može opisati kao fuzija trip-hopa i breaksa, a razvijali su se pod raznim utjecajima. U početku je to bio post punk, potom trip-hop s bristolskim utjecajem, a kasnije i drum’n’bass, dok u zadnje vrijeme postoje i primjese synth popa 80-ih godina. Glazba benda Velahavle je oduvijek bila bazirana na autorskom radu, te su od samog početka planirali snimanje samostalnog albuma. Rad na prvom albumu “Reconnect” obilježile su dvije sretne okolnosti. Kemal Okan, gostovao je u Sarajevu 2003. godine i bio je impresioniran uratcima benda, te je na sebe preuzeo ulogu producenta kompletnog albuma. Tijekom snimanja albuma članovi benda upoznali su bugarsku pjevačicu Ralitsu Kashovu, koja je potom gostovala na najavnom singlu s albuma “Reconnect”, pjesmi Prituri se planinata, za koju je video spot u produkciji kompanije No Pork Production snimljen na Novom Zelandu. “Reconnect” sniman je u studijima Pavarotti Music Centar X-tra-X i Arsla u BiH-a, a produkcija je realizirana u studijima Studio 5 u Parizu u Francuskoj i Cryptic Audio u Glasgowu, gdje je producent Kemal Okan finalizirao produkciju albuma koji sadrži osam pjesama.

Proces kreiranja njihovog drugog albuma započeo je krajem 2009. godine, a potrajao je tri godine. Velahavle su za ovaj album našli izvrsnog producenta u samoj Bosni i Hercegovini – u pitanju je Billain, mladi sarajevski DJ i producent. Drugi album “What About Now”, izašao je u prosincu 2012. godine, u izdanju njihovog samostalnog labela Outline. Najavni singl bio je Inside Always Rains, a paralelno s izlaskom albuma predstavljen je i novi singl Kolortechina.

–> Pročitajte intervju s bendom na Ziheru!

WARM UP


Sapleo (Volumen)

Sapleo se prošle godine aktivno uključuje u zagrebačku scenu. Svojim dubstep DJ setovima gostuje na većini programa koji promoviraju bass glazbu u Zagrebu. Uskoro u Zagreb dovodi V.I.V.E.K.-a (28.11. @ Attack) u sklopu svog Volumen programa.

Krps (High Grade Commanda, CupusKactus)

Krps je jedan od zagrebačkih selektora. Započeo je svoju igru s glazbom kao jedan od pionira u psihodeličnom kolektivu CupusKactus, a nakon godina psihodeličnih glazbenih iskustava, odlučio je promijeniti stil mjuze ina di DUB way. Danas je rezident dj na High Grade Commanda događajima u Mastersu. Sebe kao selektora dub glazbe opisao bi kao heavystepper, digital warrior.

AFTER PARTY


Leeks (Break-Fast Audio, Indigo Movement, Dirty Beatz, Zagreb)

Brat Leeks aktivni je član zagrebačkog drum & bass kolektiva Dirty Beatz, koji djeluju na domaćoj sceni od 2002. godine. Posljednjih šest godina sudjeluje u organizaciji glazbenih događanja u Zagrebu s domaćim i stranim gostima DLR, Amoss, Mefjus, June Miller, Mindscape, Jade, Jenna G, Furney, Big Bud, Brooks Brothers, Bad Copy…kao i u Vukovaru za VuBass serijal Biome, Billain, Egoless…Posljednjih godinu dana posvetio se produkciji, sound dizajnu i završavanju studija, njegove uradke izdali su nizozemski label Break-Fast Audio i grčki Indigo Movement. Radi i na sound dizajnu za animatore sa zagrebačke akademije. Animirani film “Slom” za koji je radio na zvuku, prikazivao se ove godine na Animafestu u Zagrebu i Annecyju u Francuskoj. Kao DJ prvi puta nastupa na cfsn Nu-comersima 2007. i od tada redovito prezentira omiljeni drum&bass zvuk po raznim junglist događanjima.

Jan Becele (Trip to Zion)

Jan Becele osnivač je Trip to Zion kolektiva koji unazad devet godina aktivno sudjeluje u kreiranju zagrebačke klubske scene, a kao DJ prisutan je na sceni skoro 15 godina. Njegove selekcije od reggaea i duba, preko junglea do dubstepa i drum’n’bassa redovito potpaljuju atmosferu na podiju.

Tko nema toliko sreće da osvoji jedan od 2×1 upada ako ostavi ime i prezime u komentaru ispod članka, mora Akc Attacku na ulazu donirati 25 kn prije, a 35 kn poslije ponoći.

Be social

Komentari