Izvedbene umjetnosti

Najava: 'Don Juan' gostuje u Zagrebačkom kazalištu mladih

Foto: teatar.bitef.rs
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: teatar.bitef.rs
Foto: teatar.bitef.rs

U srijedu i četvrtak, 1. i 2. listopada, u Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje predstava „Don Juan“ koreografkinje Maše Kolar u izvedbi beogradskog Bitef Dance Company. Predstava gostuje u okviru ciklusa Europsko kazalište u ZKM-u, a originalnu glazbu je skladao Rundek Cargo Trio.

O predstavi “Don Juan” autorica je istaknula: “Ne može se sa sigurnošću tvrditi kakav je bio Don Juan, niti kakav je to čovjek danas i kakav će to čovjek biti. Sredina ga obilježava, boji, profilira i osuđuje. Društvo ga stavlja na prijestolje, daje mu osobine prijestupnika, griješnika i daje mu ovlast da radi ono što on radi, a to radi najbolje. On je sposoban, arogantan, lud, topao, blizak, a opet nagao i nasilan i još uz to šarmantan i opasan. Ko može tom jeziku ljubavi odoljeti i ko uspijeva tom jeziku osvajanja reći ne? Don Juan je svjestan optužujuće okoline koja ga smatra prijestupnikom, nesposoban je postaviti granice svojim željama, ne može prestati. Više mu je stalo do osvajanja nego do ljubavi. Troši sve što mu dođe pod ruku i živi filozofiju “prirodnog bića”.” Isječak iz predstave možete vidjeti u videu, na 2:30.

Maša Kolar završila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić, a1991. godine diplomirala je na Vlaamse Dansacademie u Belgiji. Za balet Narodnog pozorišta u Beogradu zajedno sa Zoranom Markovićem koreografirala je balet Interval, a za Bitef Dance kompaniju balet Othello. U Zagrebu producira, koreografira, (zajedno sa Zoranom Markovićem ), i izvodi predstave Bonet, The Morning after the Night Before i Broadcasting “Shake your booty”. 

Izvođači su Ana Ignjatović Zagorac, Dejan Kolarov, Ivana Savić Jacić, Milica Pisić, Miloš Isailović, i Rikardo Horhe Kampos Freire.

Be social

Komentari