Izvedbene umjetnosti

Najava: Plesni projekt Misli pozitivno! na zelenim površinama grada Zagreba

Foto: Jasenko Rasol, press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: Jasenko Rasol, press
Foto: Jasenko Rasol, press

Suvremeno-plesni projekt “penso positivo/MISLITE POZITIVNO/think positive!” redatelja Hrvoja Juvančića i koreografkinje/plesačice Ive Hladnik utemeljen je na komplementarnim istraživanjima dvoje autora koji propituju tvarni i duhovni utjecaj umjetničkog djela na javne urbane prostore, kao i na slučajne promatrače.

Nakon prošlogodišnjeg istoimenog projekta ostvarenog u suradnji s Petrom Hrašćanec,  a čija je nakana bila iscjeljivanje povijesno traumatiziranih zagrebačkih prostora, ove se godine autori Juvančić/Hladnik okreću „posvećivanju“ ostataka prirode u Zagrebu. Iva Hladnik će izvoditi plesne točke u gradskim perivojima i mjestima gdje se u betonskom okruženju očuvalo zelenilo i dah prirode.

Pretvarajući suvremeno plesnu koreografiju u ritualni čin pojačavanja prirodnih energija čovjekovim spiritualnim djelovanjem, utemeljenom na filozofskim istraživanjima raznorodnih meditacija i molitvi, te zatim birajući 7 zagrebačkih zelenih mjesta, Juvančić i Hladnik će kroz “penso positivo/MISLITE POZITIVNO/think positive!”, energetski/duhovno pojačati snage prirode koje u gradu Zagrebu održavaju mjesta sačuvanog zelenila.

Projekt će se izvesti u sklopu obilježavanja dana grada Zagreba, 8. lipnja od 16.00. do 21.00 sati za slučajne prolaznike, kao i za one do kojih je stigla ova obavijest.

Mjesta i vremena izvedbe:

16:00: Južna strana Trga Marka Marulića (ex NSB) (točka 7)

16:30: Park Ribnjak, iznad dječjeg igrališta (točka 5)

17.15: Maksimir, Mogila (točka 6)

18:00: park Stara Trešnjevka (točka 4)

18:45: Ružičnjak, Trga kralja Petra Krešimira (točka 1)

19:15  Zrinjevac, paviljon (točka 4)

20:00. Park iznad Strosmayerovog šetališta (točka 2)

Be social

Komentari