Knjige

Najava – Predstavljanje nove knjige Slavenke Drakulić u ZKM-u

Foto: Fraktura/Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U ponedjeljak, 12. prosinca, u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih poznata će književnica Slavenka Drakulić predstaviti svoj novi roman Mileva Einstein, teorija tuge. Uz autoricu će o knjizi govoriti i Anera Ryznar, Irena Vrkljan i Seid Serdarević.

Mileva Einstein bila je genijalna matematičarka te prva žena na politehničkom fakultetu Sveučilišta u Zürichu, uvijek druga i drugačija. Njezina teorija tuge teška je poput bilo koje teorije relativnosti, ali i mnogo češća.

Slavenka Drakulić u romanu Mileva Einstein, teorija tuge oživljava genij Alberta Einsteina i njegove obitelji. Pred čitateljima se rađa snažna žena, opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi. Mileva Einstein je žena u kojoj pronalazimo sve ženske uloge s kojima se one nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Prema tome, dođite u ponedjeljak, 12. prosinca u Zagrebačko kazalište mladih te zajedno s autoricom uronite u priču o inspirativnoj i snažnoj ženi koja je stajala uz jednog od najvećih genija u povijesti.

Be social

Komentari