Istaknuto
03.07.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Pratili smo predviđanja pa smo odlučili izdvojiti i prokomentirati programe za kulturu onih koji već danima krase vrh anketa s razno raznih portala.

01.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Knjige

Najava: Promocija knjige ‘Ako ikad’ Aleksandre Orlić

14.02.2017. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U utorak, 14. veljače 2017. u 18 sati u Velvet Caféu (Dežmanova 9) održat će se promocija knjige Aleksandre Orlić Ako ikad.

Izdavačka kuća Hena Com ovako predstavlja roman:

Ako ikad poželimo pročitati roman o ljubavnom trokutu u kojem tri žene bez cenzure poniru u svoje ljubavne priče, naći ćemo ga među ovim koricama. Protagonistice romana Aleksandre Orlić na svojoj su koži iskusile da ljubav – bila ona strasna, pragmatična, nestabilna, romantična, zaigrana, nježna, nesebična ili luda – uvijek ima nuspojave na koje nismo računali. Dok psihologinja Tihana u pedesetoj vrti film svojih ljubavnih gubitaka, mlada fotografkinja Lena u njezinoj ordinaciji pokušava preboljeti ljubav prema tuđem muškarcu zbog kojeg je ostavila svog. Na vrata iste ordinacije pokucat će i Andrea, prevarena supruga koja u četrdesetima mora skupljati krhotine razorenog braka. Tu su i njihovi Nikše, Ivori, Sanjini, Zorani; očevi i braća, majke i prijateljice; njihove obiteljske tajne koje kao kosturi ispadaju iz ormara, pa čak i policajci koji im broje zabranjene zagrljaje. A ulogu dodatnog, neživog lika u romanu ima umjetnost i njezine reference, pogotovo jedna slika koja kao da je iz pariškog Muzjea d’Orsay u svojoj suvremenoj, digitalnoj verziji ušla u život protagonistica kako bi razornom snagom poharala dvije ljubavi, ili ono što je od njih ostalo. Neke dionice romana Ako ikad podsjetit će vas na najdramatičnije kadrove serije The Affair – zbog preispitivanja preljuba iz različitih perspektiva seksualnosti, opasnosti, hodanja po rubovima ljubavnog ludila. A možda će nas podsjetiti i na nešto puno stvarnije i bliže. Na nas same, ako ikad…

Osim autorice, o knjizi će govoriti Milana Vuković Runjić, Aleksandar Štulhofer, Judita Franković, Nikša Kušelj i Marina Vujčić.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari