Nagrade

Nagradnjača: Zagrebački Festival tolerancije, filmski festival s najkvalitenijim glazbenim programom

Ftot: Festival Tolerancije
Vrijeme čitanja: 3 minute
Ftot: Festival Tolerancije
Ftot: Festival Tolerancije

Besplatne projekcije, predavanja, radionice, izložbe i razni edukacijski sadržaj samo su dio osmog izdanja Festivala tolerancije – JFF Zagreb. Svake godine festival se trudi predstaviti što bolji glazbeni program s namjerom da se privuče što veći broj mlađe publike te da se javnosti predstave i dodatni glazbeni izričaji poput klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, koja uz ritmove jazza stvara ugodan plesni ritam i dobru atmosferu.

Osim dugogodišnjih gostovanja vrsnih klezmer bendova, festival se može pohvaliti kao filmski festival s najkvalitetnijim programom elektroničke glazbe. Do sada je ugostio mnoge renomirane strane i domaće producente i DJ-eve kao što su: Phon.O, The cloniOUs, Cid Rim, Lefto, Romare, KU BO / Stereotyp, Ogris Debris, CFSN DJs te mnoge druge.

Foto: Festival Tolerancije
Foto: Festival Tolerancije

Srijeda, 21. svibnja @ VIP club – koncert w.

VITA MAVRIČ & AKORD QUARTET (SI)

etno koncert židovskih šansona

Vita Mavrič priznata je i poznata šansonjerka te dobitnica mnogih nagrada. Njezin novi projekt kolekcija je istodobno veselih i melankoličnih židovskih klezmer šansona, rezultat izbora iz mnoštva povijesnih i bezvremenskih pjesama koje su imale ključnu ulogu u razvoju europske glazbene kreativnosti. Izrazito precizni prijevodi te bogata glazbena prilagodba, sve je to spojeno na albumu “Mandeljni in rozine” (“Bademi i grožđice”). Vita Mavrič poznata je po snažnom dojmu koji izaziva melankolijom u svom nastupu koja ponekad prerasta u strastvenu interpretaciju teksta i glazbe što je jedna od temeljnih karakteristika Vite Mavrič kao glazbenice.

LIVE: www.youtube.com/watch?v=Vv1vXu3s2Gw

Početak u 22h. Cijena ulaznice je 25kn

Foto: Festival Tolerancije
Foto: Festival Tolerancije

Petak, 23. svibnja @ VIP club – party w.

JOYCE MUNIZ (Exploited / AT)

Funk Guru & phillipe b2b (CFSN)

Lucija & Maja Pa b2b

Sredinom 90-ih Joyce se iz Sao Paula seli u Beč i upoznaje s bogatom glazbenom scenom. Već sa 16 godina posuđuje svoje divne vokalne sposobnosti Markus Dohelskyju aka Shanti Roots (Vienna Scientists) i I-Wolfu (Sofa Surfers/Klein Records). U suradnji s Cusmos duom, 2008. godine izdaje sigle “Garoto” za Kruder & Dorfmeisterov G-sone, a njen prvi solo uradak pod imenom “Party Over There” postaje DJ Magov “electro single of the month”, dok su idući, “Bedstories” remiksirali Mr Ho i Cosmin TRG. Izlazak Blazeovog house klasika “Lovely Daee” na poznatoj Defected izdavačkoj kući dovelo ju je na 4. mjesto beatportove deep-house ljestvice. Osim bogate produkcijske i DJ karijere, osvojila je i Amadeusa (Austrijska verzija Grammyja) i dvije nominacije za “Kabininparty” koja je proglašena za najbolju pjesmu godine. Remiksirala je samu kremu glazbene produkcije kao što su: Maya Jane Coles, Tosca, Claptone, Stereo MC’s, Munk, Robert Owens te mnoge druge. Planetarnu popularnost postigla je hitom “Back In The Days” na kojem je surađivala s reperom Baby Bamom iz legendarnih Jungle Brothersa. Njen zadnji, vjerojatno i najuspješniji producentski uradak proslavio je sam Richie Hawtin zavrtjevši je na prošlogodišnjem Boiler Roomu.

FACEBOOK: www.facebook.com/JoyceMunizOfficial

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/joytoy

INTERVIEW: https://www.youtube.com/watch?v=xssTFvVNDyw

BACK IN THE DAYS: https://www.youtube.com/watch?v=h94o70_J8v4

DJ SET: https://www.youtube.com/watch?v=EWJzNohpff0

Početak u ponoć. Cijena ulaznice je 25kn do 00:30, 35 nakon.

Foto: Festival Tolerancije
Foto: Festival Tolerancije

Subota, 24. svibnja @ Klub – zatvaranje festivala w.

PHILLITCHEVANJE (itch & phillipe)

Anto (Bounce, Whateverest)

Programirani za zabavu, spajaju nespojivo. Njihova glazba je future-retro, a oni su vječna djeca koja svoje igračke mijenjaju opremom za miks. Phillitchevanje je glazbeno opušteniji program u organizaciji dvojice CFSN DJ-a. Za tu prigodu oni se povlače iz svojih kužerskih odora i prepuštaju istinskim dječačkim nagonima u kojima glazba nema granica, a pravila igre ne postoje. Oni nisu nostalgičari i ne misle da je prije deset godine sve bilo bolje, ali se vrlo rado sjete trenutaka kada su znali zaigrati ispred MTV/VIVA televizora. Phillitchevanje je parada dobro nam znanih starih i novih glazbenih brojeva miksanih s ljubavlju i osjećajem za ritam starih rasplesanih glazboljubaca.

FACEBOOK: www.facebook.com/phillitchevanje

Početak u 23h. Cijena ulaznice je 15kn do 00:30, 20 nakon.

Više o filmskom programu i ostalim sadržajima na:

 www.festivaloftolerance.com

Ziher vam dijeli 2×1 upad za svaki dan festivala! Sve što treba je brzo napisati ime i prezime (obavezno napisati koji dan festivala) u komentar te pratiti našu facebook stranicu, gdje ćemo objaviti  imena dobitnika!

Be social

Komentari