Istaknuto
03.07.2020.

Vrijeme čitanja: 12 minute Pratili smo predviđanja pa smo odlučili izdvojiti i prokomentirati programe za kulturu onih koji već danima krase vrh anketa mnogih portala.

01.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Nastup Calexica u Rijeci je pred vratima

09.08.2018. Ziher.hrFoto: press Distune Promotion / Calexico
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sve je spremno za ljetnu glazbenu poslasticu, ekskluzivni koncert na otvorenom američkog benda Calexico u Rijeci, u ponedjeljak, 13. kolovoza na prostoru Ex Port Delte. Alt country/indie rock prvaci promoviraju svoj deveti album “The Thread That Keeps Us” s kojim su potvrdili svoju neupitnu sviračku, ali i diskografsku kvalitetu. Ljetna europska turneja je u punom jeku, s vrhuncem u Rijeci. Koncert otvaraju riječki indie-americana zaljubljenici My Buddy Moose.

Na novom albumu riječ je o pravovremenom doživljaju benda iz Arizone kroz obiteljski portret koji bilježi svu stilsku raznolikost i nepredvidljivost, a još uvijek biva dijelom neograničene kreativnosti. U suradnji s dugogodišnjim inženjerom Craigom Schumacherom, Calexico je koproducirao “The Thread That Keeps Us”, okupljajući glazbenike iz cijeloga svijeta kako bi stvorili taj umirujući, ali ekspanzivni zvuk gitara s bljeskovima distorzije.

Više nego uspješna prva polovica godine bendu je donijela samo superlative u nastupima i nove fanove, a vrhunac ljetne evropske turneje koja je u tijeku očekuje se naravno u Rijeci.

Foto: press Distune Promotion / službeni plakat

Glazba na tik do mora, ples i uživancija

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 160,00kn dostupne su u Dallas music shop Rijeka, Croatia Records Rijeka, Dirty Old shop Zagreb ili putem sustava Entrio, dok na dan koncerta cijena ulaznica iznosi 200,00kn.

Koncert je podržan od strane Sveučilišta u Rijeci, Ministarstva kulture RH, Grad Rijeka-odjela za kulturu te je dio programskog pravca EPK 2020 “Slatko i slano”.

Satnica: 19h vrata / 21h My Buddy Moose / 22h Calexico

Ulaznice: 160,00kn do dana koncerta, na dan 200,00kn

Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka, Croatia Records Rijeka, sustav Entrio i Dirty Old Shop Zagreb

Koncert organizira Distune Promotion u suradnji s RockSvirke i Coda Agency.

 

(Visited 84 times, 1 visits today)

Komentari