Film

Novo u kinu: Od horora do komedije u siječnju

kinu
Vrijeme čitanja: 3 minute

Iako je u filmskom svijetu siječanj poznat kao mjesec u kojem filmovi koji izlaze, izlaze kao na umiralište, ovog puta u kinu vas očekuje brdo filmova koji će zadovoljiti svačije ukuse – od horora do komedija, od romcoma do trilera…

„Pun pogodak”, 4. siječnja

Sportska komedija po istinitoj priči o najgoroj svjetskoj nogometnoj reprezentaciji, predstavnicima Američke Samoe predvođene trenerom Thomasom Rongenom koji ih želi pogurati s dna i pod svaku cijenu izbjeći neslavne rekorde kakvih će itekako biti.

Film redatelja Taike Waititija („Jojo Rabbit”, „Thor: Ragnarok”) predvođen Michaelom Fassbenderom potiče nas da ne odustajemo pa čak ni kad gubimo 31-0.

U ovoj dirljivoj komediji glume i Will Arnett, Elizabeth Moss, Kaitlyn Dever, sam Taika Waititi, Rhys Darby i Luke Hemsworth, a glazbu je skladao sjajni Michael Giacchino.

„Golubica: Čudesna priča”, 4. siječnja

Nakon hit-filma „Čudo”, slijedi novo poglavlje smješteno u isti svijet, a koje govori o Julianu, dječaku koji je zlostavljao Augieja Pullmana. Julianu baka priča priču o svojoj prvoj ljubavi u jeku nacističke okupacije u Francuskoj te za koju se nada da će ga vratiti na prave staze.

Riječ je o adaptaciji istoimenog romana autorice R. J. Palacio, koja je pokrenula trend #BudiFrend koji potiče ljude na ljubaznost, poštivanje ravnopravnosti, prijateljstvo i druge sitnice koje život znače.

Glume Helen Mirren, Gillian Anderson i drugi. Film je režirao Marc Forster („Zrno utjehe”), a glazbu skladao cijenjeni skladatelj Thomas Newman.

„Zaroni, preživi!”, 4. siječnja

Horor dobiva novu dubinu u filmu studija Blumhouse koji govori o obitelji čijem je ocu potrebna fizikalna terapija te bazen u kojem će se liječiti, no svjetlucavi bazen u novoj kući budi staru zlu silu.

Film redatelja Brycea McGuirea u kojem glume Wyatt Russell, Kerry Condon, Amélie Hoeferle i Gavin Warren.

„Pčelar”, 11. siječnja

Bivši pripadnik misteriozne organizacije znane kao „Pčelari”, Adam Clay, mora osvetiti tragičnu nepravdu nanesenu svojoj susjedi te razotkriti mračnu organizaciju kojoj su meta najranjiviji slojevi društva.

Redatelj David Ayer („Odred otpisanih”, „Fury”) donosi novog osvetnika na scenu, a kojeg glumi legenda akcijskih filmova Jason Statham. Njemu se pridružuju (ili protiv njega udružuju) Josh Hutcherson, Phylicia Rashad, Jeremy Irons i drugi.

„Nešto je strašno u štali”, 11. siječnja

Američka obitelj koja se doseli u norveško planinsko područje shvati da postoji mračnija strana božićnih blagdana, patuljasti vilenjak koji ima zle namjere.

„After death”, 11. siječnja

Od studija zaslužnog za kino-hit „Zvuk slobode” dolazi „After Death”, film koji proučava vječno pitanje – što se dogodi nakon što umremo – a to čini pomoću priča ljudi koji su preživjeli iskustvo bliske smrti, medicinskih stručnjaka, znanstvenika i drugih.

„Uboga stvorenja”, 18. siječnja

Slavni redatelj Yorgos Lanthimos („Ubojstvo svetog jelena”, „Jastog”) i oskarovka Emma Stone upoznaju nas s Bellom Baxter, djevojkom koju je u život vratio ekscentrični znanstvenik Godwin Baxter. Ona pak ne želi biti zatvorena i želi živjeti život punim plućima te bježi s uglađenim i razvratnim Duncanom Wedderburnom na avanturu koja će ih odvesti širom svijeta.

Uz Stone glume Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Rami Youssef, Carminho i drugi. Ovaj filmski naslov je već pobrao niz prestižnih nagrada te na njega treba obratiti pozornost na sljedećoj dodjeli Oscara.

„U zemlji svetaca i grešnika”, 18. siječnja

Finbar Murphy tek se umirovio, a već mora upotrijebiti svoj poseban set vještina kako bi osujetio plan terorista koji napadaju miroljubivo seoce u kojemu živi.

Liam Neeson i redatelj Robert Lorenz donose nam film u kojem glume i Kerry Condon, Colm Meaney, Ciarán Hinds.

„Tri mušketira: Milady”, 18. siječnja

Ona trojica, što su zapravo četvorica mušketira, nalaze se pred novim zadatkom – vratiti Constance, d’Artagnanovu ljubav. Kako bi uspjeli u svome naumu morat će udružiti snage s prevrtljivom Milady de Winter.

Inspiriran književnom klasikom Alexandra Dumasa, film donosi novu pustolovinu nepobjedivih mušketira koja će ih odvesti od Pariza do Londona, od La Rochellea do drugih kutaka Europe. Glume Vincent Cassel, Eva Green, Vicky Krieps i drugi.

„Divno vjenčanje”, 25. siječnja

Napeta ljubavna priča o tome kako je junakinja filma „Divna propast” (Virginia Gardner) postala žena junaka(Dylan Sprouse) istog filma. Film je to koji neće pobrati niz nagrada i čiji će autori Oscarima prisustvovati isključivo kao gledatelji.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari