Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Film

Odabrani filmovi Zagreb Film Festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac

23.07.2018. Ziher.hrFoto: PRESS Kino Tuškanac
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ususret nadolazećem izdanju Zagreb Film Festivala, na Ljetnoj pozornici Tuškanac do subote, 28. srpnja gledat će se sljedeći  naslovi ZFF-a: Isabellino sunce, Julien u sredini, Ciambra, Ivan, Žaba i Kvadrat.

Filmski tjedan na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinje danas, 23. srpnja s filmom Isabellino sunce u režiji Claire Denis. Juliette Binoche pojavljuje se u ulozi pariške slikarice Isabelle, razvedene majke koja napokon želi pronaći pravu ljubav. Film je inspiriran utjecajnim djelom francuskog filozofa Rolanda Barthesa Fragmenti ljubavnog govora iz 1977. godine.

U utorak, 24. srpnja, ne propustite dobitnika Zlatnog lava Julien u sredini Xaviera Legranda, napetu triler-dramu koja progovara o vrlo aktualnoj temi obiteljskog nasilja.

Dokumentaristički režirana filmska priča koja stiže s juga Italije i nosi producentski pečat Martina Scorsesea, Ciambra Jonasa Carpignana, o romskom tinejdžeru Piju Amatu (glumi samoga sebe) koji pokušava odrasti na periferiji društva, na rasporedu je u srijedu, 25. srpnja.

the square

Foto: facebook.com/TheSquare

Četvrtak, 26. srpnja donosi napeti slovensko-hrvstaki triler Ivan Janeza Burgera u kojem upoznajemo tajkunovu ljubavnicu koja nevoljko prigrljuje majčinstvo i pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu krojenom po mjeri muškaraca.

Crna komedija Žaba Elmira Jukića o ratnom veteranu Zeki, snimljena prema kultnom kazališnom predlošku Dubravka Mihanovića, na Ljetnu pozornicu Tuškanac stiže u petak, 27. srpnja.

U subotu, 28. srpnja, pogledajte žestoku satiru o umjetničkom miljeu Kvadrat. Riječ je o filmu jednog od najintrigantnijih filmaša današnjice Rubena Östlunda koji je ininspiriran redateljevim stvarnim iskustvom tijekom postavljanja istoimene umjetničke instalacije koja nas podsjeća na našu uzajamnu odgovornost. Kvadrat je uz Zlatnu palmu odnio i šest europskih filmskih nagrada.

Projekcije filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju u 21:30 h odnosno u 22 h. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 20 h po cijeni od 25 kuna. Projekcije su dog-friendly.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari