Istaknuto
01.04.2020.

Vrijeme čitanja: 4 minute Što raditi online dok ste u samoizolaciji? Srećom, virus nije zahvatio online kulturu!

01.04.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Ovog tjedna u rubrici Novoj glazbi kopali smo malo dublje da bi izvukli neke alternativne izvođače zapostavljene i na alternativnoj sceni.

Film

Objavljena skraćena lista filmova za Oscare u kategoriji Najboljeg stranog filma

18.12.2018. Ziher.hrFoto: kolaž by Ziher
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Osamdeset i sedam država sudjelovalo je u konkurenciji Oscara 2019 u kategoriji Najboljeg stranog filma, a skraćena lista napokon je izašla s devet izrazitih ostvarenja među kojima će samo jedan osvojiti prestižnu nagradu.

Na listi se nalaze poljski Cold War Pawela Pawlikowskog, koji je u Cannesu osvojio nagradu za najboljeg redatelja. Zatim slijede dvije melodrame o siromaštvu – japanski Shoplifters Hirokazu Koreeda i libanonski Capernaum Nadine Labaki.

Kazahstan je upao u devet najboljih s filmom Ayka Sergeija Dvortsevoyja, a Kolumbija s pričom o počecima krijumčarenja droge Birds of Passage redateljice Cristine Gallego i redatelja Ciroa Guerrae.

Južna Koreja vraća se na veliku scenu nakon 1962. godine, a za to je najzaslužniji dobitnik FIPRESCI nagrade u Cannesu Burning Lee Chang-donga. Europski favoriti na listi su danski The Guilty Gustava Möllera i njemačka trosatna povijesna drama Never Look Away Floriana Henckela von Donnersmarcka.

Za kraj nominiranih na skraćenoj listi ostao je Roma meksičkog redatelja Alfonsa Cuaróna, crno-bijeli autobiografski film koji se nameće među favorite kategorije Najboljeg stranog filma, prenosi Indie Wire.

(Visited 244 times, 1 visits today)

Komentari