Knjige

Otvoren natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Društvo hrvatskih književnika (DHK) službeno je objavilo natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’, koja se svake godine od 2007. dodjeljuje u Osijeku, a sastoji se od financijske nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna te prigodne povelje.

Natječaj je otvoren za sve nakladnike i autore prvih izdanja romana (ili zbirki) pripovijedaka za djecu i mladež, a jedan od uvjeta je i djelo objavljeno u protekloj, 2014. godini.

Objava dobitnika održat će se krajem travnja, a odluku bi trebalo donijeti tročlano povjerensto sastavljeno od renomiranih hrvatskih književnika za djecu i mladež. Rezultati će se moći potražiti u dnevnim novinama, specijaliziranim književnim listovima te elektronskim medijima, dok će nagrada biti svečano uručena u Osijeku 21. svibnja 2015. godine.

Nagradu su 2007. godine ustanovili Društvo hrvatskih književnika te njezin slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak uz suradnju Ministarstva kulture RH, Hrvatske pošte i Grada Osijeka, a prvi je laureat bio Šime Storić s djelom Mačka se uvijek dočeka na noge.

Autori svoje rukopise trebaju, u tri primjerka, poslati na adresu:

DHK
Trg bana Jelačića 7/I
10000 Zagreb
naznaka – za Nagradu ‘Anto Gardaš

Be social

Komentari