Vizart

Performans nanobota Echo 10-9 za kraj Touch Me Festivala

Foto: Boštjan Lah (Kibla arhiv)
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Boštjan Lah (Kibla arhiv)
Foto: Boštjan Lah (Kibla arhiv)

Performans 10 000 paunovih pera u pjenušavoj kiselini obilježio je početak i oduševio brojne posjetitelje otvorenja Touch Me Festivala koji su ga strpljivo dočekali u prepunim Klovićevim dvorima. Festival je od 10. studenog priredio mnogo intrigantnih i zabavnih forenzičkih radionica za djecu i odrasle te niz predavanja umjetnika i kustosa, a njegovo trotjedno putovanje promjenjivim vremenskim dimenzijama sve je bliže svojoj finalnoj postaji.

http://www.ziher.hr/2014/11/16/touch-me-festival-igra-se-sa-svim-dimenzijama-vremena/

Na istoj lokaciji, u subotu 6. prosinca u 12 sati, očekuje vas Echo 10-9, audio-vizualni performans s nanobotima, mikro i makrofluidima koji će izvesti Robertina Šebjanič (SI) i Aleš Hieng (SI).
Echo 10-9 zadivljuje jedinstvenom analognom estetikom ambijentalnih audio-vizualnih pejzaža nastalih preoblikovanjem formalnih karakteristika materijala na licu mjesta. U odnosu na mikro i makrofluide, nanomaterijale i polja magnetske reakcije, nanoboti stvaraju vlastitu koreografiju nastalu kao rezultat stimuliranih autopoetičkih kemijskih reakcija koje utječu na zvučnu kompoziciju. Prožimanjem fizike, kemije i računala otkrivaju se nevidljiva polja i širi se osjetilni spektar, čime ovaj performans dovodi u pitanje samu percepciju i otkriva sitne svjetove s različitim zakonima koji koegzistiraju na mnogobrojnim razinama – poput pogleda u neku novu dimenziju kojim se pruža mogućnost drugačijeg promišljanja svijeta.

Nakon performansa opustite se uz Solfeggio for colour harmonies Davora Sanvincentija, isprobajte Vrijeme disanja Vitra Drinkovića, pogledajte eksperimentalne filmove Ivana Ladislava Galete i oslobodite se straha od smrti u interaktivnoj instalaciji Trenutak smrti Gjine Šutića.
Ne zaboravite na Vrijeme i izložbu posjetite do 7. prosinca. Ulaz na performans je besplatan.

Be social

Komentari