Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Pet Shop Boys dolaze u Zadar na Jazine Open Air

07.03.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon prvog dijela svjetske turneje prošle jeseni, Pet Shop Boys vraćaju se u Europu ovog ljeta te će po prvi put posjetiti Zadar u subotu, 12. kolovoza. Na jedinom nastupu u cijeloj regiji, bend će izvesti repertoar iz kompletne karijere, kao i pjesme s aktualnog albuma “Super”.

Super turneju osmislio je Es Devlin, dugogodišnji dizajner Pet Shop Boysa, i koreografkinja Lynne Page, a live elemente kreirali su zajedno sa Stuartom Priceom koji je producirao album “Super”. Nakon premijere prošlog ljeta na rasprodanoj sezoni u londonskom Royal Opera Houseu, ugledni The Independent opisao je to kao nastup koji objedinjuje visoku kulturu, klupsku kulturu, kazalište, kino, političku satiru i neviđeni show s laserima.

Više od 25 godina Pet Shop Boys se opisuje kao inovatore modernih live nastupa koji u svoju produkciju uključuju multimediju i teatralne elemente, a radili su s imenima kao što su Derek Jarman, Zaha Hadid i Sam Taylor-Johnson. Neil Tennant i Chris Lowe su najuspješniji duo u glazbenoj povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Od potpisivanja za Parlophone Records 1985. godine, čak 42 njihova singla ušla su na nacionalnu top 30 ljestvicu, 22 singla našla su se među najboljih 10, a četiri na prvom mjestu. Izdali su 13 studijskih albuma i svi su bili na top 10 ljestvici te listama najboljih albuma diljem svijeta.

Kao autori glazbe, remikseri i producenti, Tennant i Lowe su surađivali s imenima kao što su Dusty Springfield, Lady Gaga, Liza Minnelli, Madonna, David Bowie, Yoko Ono, The Killers i Girls Aloud. Godine 2000. primili su Ivor Novello nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi, prošle veljače dobili su NME Godlike Genius nagradu, a na BRIT Awards ceremoniji 2009. dobili su priznanje za izniman doprinos glazbi.

Jazine Open Air slijedi tradiciju dovođenja najvećih glazbenih zvijezda u Zadar. Nakon rasprodanih koncerata Manu Chaoa 2015. i Prodigyja 2016. godine, Pet Shop Boys dovode svoju spektakularnu Super turneju na prekrasnu hrvatsku obalu. Neil Tennant i Chris Lowe na Jazine Open Air donose ključne hitove iz povijesti pop glazbe: West End Girls, Suburbia, Heart, Doming Dancing, Being Boring, Go West, Se A Vida E (That’s The Way Life Is), Left To My Own Devices, kao i singlove sa sjajnog prošlogodišnjeg izdanja “Super” – The Pop Kids i Inner Sanctum.

Ulaznice

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 10. ožujka, u 9 sati. Prva cijena ulaznica je 195 kuna i vrijedit će do 23. travnja. Nakon toga, cijena će iznositi 220 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 250 kuna. U prodaju će biti pušten i limitirani broj od svega 200 VIP ulaznica po cijeni od 350 kn. Ta ulaznica uključuje mjesto na povišenoj platformi s najboljim pogledom na pozornicu i zaseban šank. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari