Glazba

Pet Shop Boys dolaze u Zadar na Jazine Open Air

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon prvog dijela svjetske turneje prošle jeseni, Pet Shop Boys vraćaju se u Europu ovog ljeta te će po prvi put posjetiti Zadar u subotu, 12. kolovoza. Na jedinom nastupu u cijeloj regiji, bend će izvesti repertoar iz kompletne karijere, kao i pjesme s aktualnog albuma “Super”.

Super turneju osmislio je Es Devlin, dugogodišnji dizajner Pet Shop Boysa, i koreografkinja Lynne Page, a live elemente kreirali su zajedno sa Stuartom Priceom koji je producirao album “Super”. Nakon premijere prošlog ljeta na rasprodanoj sezoni u londonskom Royal Opera Houseu, ugledni The Independent opisao je to kao nastup koji objedinjuje visoku kulturu, klupsku kulturu, kazalište, kino, političku satiru i neviđeni show s laserima.

Više od 25 godina Pet Shop Boys se opisuje kao inovatore modernih live nastupa koji u svoju produkciju uključuju multimediju i teatralne elemente, a radili su s imenima kao što su Derek Jarman, Zaha Hadid i Sam Taylor-Johnson. Neil Tennant i Chris Lowe su najuspješniji duo u glazbenoj povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Od potpisivanja za Parlophone Records 1985. godine, čak 42 njihova singla ušla su na nacionalnu top 30 ljestvicu, 22 singla našla su se među najboljih 10, a četiri na prvom mjestu. Izdali su 13 studijskih albuma i svi su bili na top 10 ljestvici te listama najboljih albuma diljem svijeta.

Kao autori glazbe, remikseri i producenti, Tennant i Lowe su surađivali s imenima kao što su Dusty Springfield, Lady Gaga, Liza Minnelli, Madonna, David Bowie, Yoko Ono, The Killers i Girls Aloud. Godine 2000. primili su Ivor Novello nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi, prošle veljače dobili su NME Godlike Genius nagradu, a na BRIT Awards ceremoniji 2009. dobili su priznanje za izniman doprinos glazbi.

Jazine Open Air slijedi tradiciju dovođenja najvećih glazbenih zvijezda u Zadar. Nakon rasprodanih koncerata Manu Chaoa 2015. i Prodigyja 2016. godine, Pet Shop Boys dovode svoju spektakularnu Super turneju na prekrasnu hrvatsku obalu. Neil Tennant i Chris Lowe na Jazine Open Air donose ključne hitove iz povijesti pop glazbe: West End Girls, Suburbia, Heart, Doming Dancing, Being Boring, Go West, Se A Vida E (That’s The Way Life Is), Left To My Own Devices, kao i singlove sa sjajnog prošlogodišnjeg izdanja “Super” – The Pop Kids i Inner Sanctum.

Ulaznice

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 10. ožujka, u 9 sati. Prva cijena ulaznica je 195 kuna i vrijedit će do 23. travnja. Nakon toga, cijena će iznositi 220 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 250 kuna. U prodaju će biti pušten i limitirani broj od svega 200 VIP ulaznica po cijeni od 350 kn. Ta ulaznica uključuje mjesto na povišenoj platformi s najboljim pogledom na pozornicu i zaseban šank. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

Be social

Komentari