Glazba

Phat Kset :Vulgarni, tvrdi, ali i plemeniti Dregeri

Foto: Iva Lapić
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

 

U sklopu Phat Kseta ove subote svoj su nastup realizirali dečki iz zloglasne skupine Dregermajster crewa. Tko nije upućen u muzičko stvaralaštvo ovog crewa, svakako treba znati da isti postoji od  2008. godine, te da iza sebe imaju 4 albuma. Sami se opisuju kao skupina koja sadrži sve ono loše čega se ljudi u životu srame. Kao važno obilježje crewa ističu njihovu veliku ljubav prem OH skupinama, a brojčano imaju više članova nego Wu Tang Clan.

Unatoč tome što su glasni, sirovi i vole derneke, dečki iz Dregermajster crewa pokazali su da imaju srce. Odlučili su sav novac skupljen od prodaje ulaznica donirati djeci u Nazorovoj ulici te im tim novcem omogućiti nešto što će razveseliti sve mališane. Nakon dugog vremena se u rapu ovako nešto organiziralo i vrijedno je to zabilježiti jer lijepe geste uvijek treba pamtiti i spominjati.

 

Prvi na redu bili su breakeri

No vratimo se koncertu. Pošto se breakanje smatra jednim od izvornih elemenata kulture Hip –hopa, u sklopu ovoga Phat Kseta mogli ste uživati i u brejkerskim prizorima. Plesalo se, breakalo, a atmosfera se zagrijavala. Kosti nitko nije lomio, tako da su akrobacije prošle u najboljem mogućem redu. Nakon samih nastupa na video zidu su se nastavili prikazivati video klipovi o breakerima i njihovom stvaralaštvu kroz povijest.

 

Fetbojsi su zagrijali atmosferu do maksimuma

Foto: Iva Lapić
Foto: Iva Lapić

Nakon reda breakanja došlo je i vrijeme za prvo bacanje versova u dupkom punom Ksetu. Novopečeni dvojac, Badžo Karapandža i Želko Barbieri koji su se svojim prvim dužim javnim nastupom dokazali u pozitivnom tonu. Sebe opisuju kao dva prasca koja su udružena pod pseudonimom koji ih pobliže opisuje, a njihove trake bazde na alkohol i smrde na brzu hranu. Nakon što su kročili na stage publika i debeli dečki postali su jedno. Neopisivo tvrdi, unikati, doveli su publiku do savršene atmosfere za nadolazeći Dregermajster Crew.

 

Dregeri odradili pozamašno dugi koncert

Foto: Iva Lapić
Foto: Iva Lapić

Ozloglašena grupa Dregera koncert je započela dolaskom stage animatora, također člana crewa koji je u trenerka stilu s bundom doskočio na stage. Nakon njihovog pojavljivanja publika se jednostavno prepustila sirovim strastima dregera, uz pokoji promil. Novi album zloglasne grupe izašao je 1.9. pod nazivom „Šampionat: Borba, frente, borba!“ Osim imena članova crewa na albumu možemo naići i na par gostovanja, a to su: Fetbojsi, Sett (Krankšvester), DaMental (K.L.U.B.), General Two, Tibor (Represija), Kruks, Suicide i još pokoje ime. Sam album sadrži 22 trake koje su odzvanjale prostorima Kseta. Za mikrofonima konstantne rotacije, preko 7 glava na stageu, koje funkcioniraju usklađeno. Za gramofonima je zvučna potpora bio DJ Chill koji je upotpunio tu znojnu dreger bajku i okrunio je s dobrim zvukom i pokojim grebanjem po ploči odnosno pokojim scratchem

Be social

Komentari