Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Film

Počela crowfunding kampanja za film ‘Kumek’, dokumentarac o svim grijesima Milana Bandića

31.05.2019. Ziher.hrFoto: Indiegogo/projects/kumek
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Kumek je treći projekt iz serijala ‘Gazda’ redatelja Darija Juričana (prvi je bio o Ivici Todoriću, drugi o Miroslavu Kutli). Film je to o Milanu Bandiću, čovjeku kojeg je sam Bog poslao da spasi Grad Zagreb, piše na stranicama kampanje.

Kampanja traje 20 dana, a potrebno je skupiti 250 tisuća kuna za dovršetak filma koji bi u distribuciju išao početkom 2020. godine.

Publici poručuju da su do sada bili velika podrška te da ih nismo razočarali, a mole za podršku i za projekt Kumek. ‘Zašto trebate donirati projekt Kumek? Zato jer želite da film bude svima javno dostupan’, poručuju.

Donirati se može i preko PAYPALA  https://paypal.me/hrcin ili BANKE: Primatelj:HRCIN, Svrha:DONACIJA, IBAN: HR9823600001102458120, i na gore navedenoj stranici kampanje.

Što se tiče dokumentarca Kumek, prva snimanja počela su 2016. godine kada je filmska ekipa bili po prvi put u Grudama (BiH). Između ostalog, pogledali su sav dostupan novinski, televizijski i sudski arhiv. Također, na Županijskom sudu u Zagrebu prate sve procese vezane uz Milana Bandića i njegove suradnike.

‘Imamo dozvolu za snimanje na 8 procesa, a ukupno se vodi 13 procesa koji su u različitim fazama. (AGRAM, NADSTREŠNICE, ŠTANDOVI, GUP, MIJO MAROŠEVIĆ, VRTIĆ, ČISTOĆA, ROBERT LJUTIĆ, MIRKO HERAK MOBING, CIBONA, SUHI LED, KRAŠOGRAD, PROČISTAČ)’, napisali su.

Žele da film bude javno dostupan na YouTubeu svima nakon premijere i kino prikazivanja – to je primarno. Sekundarno je da žele pokriti nedostatno finaciranje:

  • pokrivanje troškova kupnje prave filmske kamere Canon C200 i dodatne opreme kakvu ovaj film zaslužuje
  • plaćanje licenci arhivima za korištenje materijala u filmu
  • skladanje i snimanje glazbene podloge
  • honorari glumcima i statistima

(Visited 447 times, 2 visits today)

Komentari