Film

Povratak u prošlost: Terminator, Star Warsi, Avengersi i Mad Max nas očekuju 2015. godine

Foto:Facebook.com/starwarsrocksmyworld
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto:Facebook.com/starwarsrocksmyworld
Foto:Facebook.com/starwarsrocksmyworld

Kraj godine je razdoblje kojem se ljudi vesele, što zbog blagdana, lampica, ukrasa i poklona, što zbog najava nadolazećih filmskih spektakla, nastavaka, prerada ili obećavajućih filmova nezavisne produkcije. Spomenimo one o kojima se priča već godinama, a nikako da vide svjetlo dana odnosno mrak kino dvorane.

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, Jurrasic World i Mad Max: Fury Road

O ovim smo filmovima čitali razne vijesti, samo nikako da vidimo film. E pa 2015. godina donosi, sa sigurnošću možemo reći, kino hitove. Međutim, Star Wars ćemo ipak pričekati još cijelu godinu, jer stiže 18. prosinca. To zacijelo neće biti teško izdržati, jer će nas tijekom godine okupirati neki drugi filmovi. U svibnju stiže Mad Max, kojega se ne treba posebno predstavljati. Nakon trideset godina, pobješnjelog Maxa utjelovit će Tom Hardy koji je imao zahtjevan posao pred sobom – vožnje po napuštenoj cesti sutrašnjice u čizmama Mela Gibsona. A Jurski park se otvara sredinom lipnja, kad će dinosauri preuzeti glavnu riječ.

Nastavci, nastavci, nastavci: Terminator: Genisys, The Hunger Games: Mockingjay Part 2, Spectre, The Avengers: Age of Ultron

Iduća godina donosi toliki broj nastavaka da je nemoguće izdvojiti koji će privući više pažnje. Kad je Arnold Schwarzenegger 1984. godine u ulozi Terminatora rekao „I’ll be back“ očito je bio smrtno ozbiljan. Radnja je smještena u 2029. godinu koja se (više) ne čini kao daleka budućnost u kojoj se nastavlja bitka protiv strojeva. Kako se Švarci vratio svojoj (pra)staroj ulozi, autori su odlučili da ga neće putem CGI tehnologije pomlađivati, već će ljudska koža koja je dio Terminatora stariti kao i kod ljudi. Tako da se pripremite na sijedog Terminatora. „Hasta la vista, baby!“ Terminator: Genisys bi trebao stići u kina u srpnju.

Ljubitelje najpoznatijeg špijuna na svijetu veselit će Spectre. Dakako, riječ je Jamesu Bondu kojeg će po četvrti put utjeloviti Daniel Craig. Film će režirati Sam Mendes (American Beauty, Skyfall), a i filmsku postavu čine, kao i očekivano, poznati glumci među kojima su Monica Belucci, Ralph Fiennes i Christoph Waltz.

Zadnji put ćemo vidjeti Jennifer Lawrence u ulozi Katniss u posljednjem dijelu The Hunger Gamesa. Ovo je i zadnja uloga Philipa Seymoura Hoffmana koji je iznenadno umro početkom veljače. Po mišljenju redatelja drugi dio Mockingjaya je najnasilniji, a očito i po mišljenju Američke filmske asocijacije koja mu je dala oznaku „R“ što znači da djeci mlađoj od 17 godina nije dopušteno prikazivanje bez pratnje roditelja.

I dalje ostaju u trendu superherojski filmovi pa u svibnju stiže hrpa njih u Avengersima. U svoje stare uloge vraćaju se Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Aaron Taylor-Johnson, Tom Hiddlestone i Chris Evans.

Tarantinov The Hateful Eight

Foto:Facebook.com/thehatefuleightofficialpage
Foto:Facebook.com/thehatefuleightofficialpage

Film koji još nije imao ni cjeloviti scenarij, a već se pričalo o odustajanju je Tarantinov The Hateful Eight. Nedovršene verzije scenarija su iscurile u javnost, što je toliko razjarilo redatelja da je razmišljao o odustajanju od projekta. Međutim, tenzije su se smirile te je najavljen početak snimanja za početak iduće godine, a izlazak filma za kraj godine. Radi se o još jednom vesternu koji neće biti nastavak Djanga Unchaineda, ali će se u filmu pojaviti Tarantinovi vjerni glumci Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth i Michael Madsen.

American Sniper

Nezaustavljivi Clint Eastwood režirao je film o najubojitijem snajperistu američke vojske. Temelji se na memoarima Chrisa Kylea čiju filmsku verziju tumači Bradley Cooper, a uz njega će se pojaviti Siena Miller i Brian Hallisay. Stiže u kina 15. siječnja.

Inherent Vice

Paul Thomas Anderson (Magnolia, Master) snimio je novi film koji uskoro stiže u kina. Riječ je o Inherent Viceu, filmu koji se žanrovski udaljio od Mastera, ali zadržao njegovu zvijezdu Joaquina Phoenixa. Međutim, Phoenix nije jedini slavni glumac koji se pojavljuje, tu su Josh Brolin, Owen Wilson, Benicio del Toro, Reese Witherspoon i Jena Malone. Radi se o adaptaciji istoimenog romana Thomasa Pynchona koja prati privatnog detektiva koji traži nestalog dečka svoje bivše djevojke

Filmovi za djecu

Kakva god bila filmska ponuda iduće godine, filmovi namijenjeni mlađoj publici sigurno će privući i puno starije, jer se spremaju interesantni filmovi. Prequel priče o Petru Panu u kojemu saznajemo kako je Petar Pan postao Petar Pan stiže u srpnju. Mary će tumačiti Amanda Seyfried, Blackbearda Hugh Jackman, Tiger Lilly Rooney Mara, Levi Miller Petra Pana i Kuku Garret Hedlund. Osim ovog igranog filma, ne treba zanemariti ni animirane. Ističu se Strange Magic, Minionsi i Peanuts.

Be social

Komentari