Izvedbene umjetnosti

Premijera predstave 'Život je čudo' Teatra Rugantino

Foto: www.rugantino.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: www.rugantino.hr
Foto: www.rugantino.hr

Nakon pretpremijerne izvedbe predstave “Život je čudo”, koja se održala 19. studenoga u HNK Šibenik, Teatar Rugantino održao je i zagrebačku premijeru predstave, i to u nedjelju, 30. studenoga na Sceni Vidra.

U predstavi, koja je posvećena osnivaču Rugantina, Ivici Vidoviću, igra nagrađivani glumac Siniša Popović. Glazbu za predstavu skladao je Darko Rundek, scenografiju je izradio Miljenko Sekulić, a kostime dizajnirala Elvira Ulip. Oblikovatelj svjetla je Saša Mondecar. Redateljica predstave je umjetnička direktorica teatra Rugantino, Gordana Gadžić.

Nova predstava teatra Rugantino govori o umijeću radovanja životu. Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.

Ivica Ivanišević, autor teksta, o drami je zapisao: “Svaki čovjek kada dospije u neke ozbiljne godine – ako putem nije izgubio samopoštovanje, nego je dapače ponosan na sve što je za sobom ostavio – voli o svome životu razmišljati kao o drami.

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana našega glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića koji je poželio vratiti se najrizičnijoj scenskoj formi, monodrami, i to s materijalom koji će zrcaliti ponešto od njegova iskustva i osobnosti. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

Be social

Komentari