Glazba

Premijera – Prosinac (Auguste): Prijatelji u tajnosti snimili videospot kao božićni poklon

Prosinac
Foto: Josip Ninković
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sredinom studenog Auguste su predstavile novu pjesmu – Prosinac, a upravo su početkom prosinca prijatelji ove skupine u tajnosti snimili prateći videospot, kao poklon im za blagdanske dane. Videospot je sniman u Zagrebu, u atmosferi predivnog adventskog razdoblja na zagrebačkim ulicama.

Iza čitave ideje stoje troje prijatelja i prijateljica – Paula Garić, Josip Ninković i Zrinka Kunić, koji su zbog činjenice da jednostavno vole pjesmu Prosinac i nakon inicijalne Pauline ideje o snimanju spota u tajnosti, okupili šaroliku ekipu benda te u razdoblju od nekoliko dana u centru Zagreba pjevali «Prosinac» i objektivom kamere bilježili najljepše trenutke.

Kako je došlo do same ideje, otkrila je Paula Garić, idejna začetnica: “Sve je krenulo kada mi je Gordana prvi puta pustila „Prosinac“. Ostala mi je u uhu, stalno sam je pjevušila i nisam mogla izbaciti refren iz glave. Kad mi ju je poslala, slušala sam je cijelo jutro i poslije ručka sam legla i zaspala. U tom popodnevnom power napu uspjela sam sanjati da smo Ninac (Josip Ninković) i ja na Sljemenu i snimamo spot u snijegu. Kad sam se probudila ostala mi je ta ideja, predložila sam je Nincu, makar nisam bila sigurna je li stvarno dobra ideja ili je bezveze. Nincu je ideja na kraju isto bila dobra. Prvo smo im planirali snimiti fan video, ali smo htjeli uključiti što više ljudi pa sam se sjetila Zrinke, javila joj se s idejom i sve je odjednom preraslo u cijeli spot.

U samom startu želja je bila dočarati i duh zagrebačkog Adventa: “U hodu smo dogovarali kako će spot izgledati, ali temeljna zamisao je bila da u spotu bude dočaran duh Adventa s puno lampica i gradskih prizora s Auguste prijateljima, baš nekako u skladu s pjesmom – veselo blagdansko zajedništvo. Odmah smo znale da će im se to svidjeti jer spot zapravo odražava sve što Ivana i Gordana zapravo jesu – vesele, nasmijane i šašave.“, zaključila je Paula.

Prosinac
Foto: Josip Ninković

Gordana Marković i Ivana Lulić, koje čine kreativnu osnovicu skupine Auguste, nisu znale što im prijatelji spremaju, već im je videospot prikazan kao iznenađenje nakon što su u utorak, 6. prosinca nastupile u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, a prvi dojmovi i reakcije zabilježeni su i na njihovom Instagramu.

Dojmove su podijelile i putem svog Facebooka: “Sinoć smo imale u Rockmarku na Akustici jedan od najdražih nastupa, posve akustično, mi same i baš smo pogodile atmosferu, no tada je stiglo pravo iznenađenje… završile nastup, frendice nam preuzele mikrofon i rekle da su lagale cijelo vrijeme i da su nam prošli tjedan tajno snimali spot za ”Prosinac” jer se nisu mogle pomiriti s našom odlukom da ne snimamo videospot za njega. Zadnji put smo tako plakale kad smo prvi put vidjele naš odštampani CD… augustični novi whamasti zimski spot za ”Prosinac” pun naših prijatelja, ali bez nas, dolazi USKORO! …i ne možemo se prestati smijati.

Produkciju videospota potpisuje Ninac Video Produkcija, a video je dostupan na službenom YouTube/VEVO kanalu skupine Auguste.

Be social

Komentari