Istaknuto
21.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova glazba ovog tjedna donosi izbor od pet domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje se može glasati do sljedeće srijede.

15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

Glazba

Premijera: Stephany Stefan spotom za pjesmu “Binary Philosophy” najavljuje album prvijenac

21.09.2018. Ziher.hrFoto: Jan Mastrović
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Pjevačica i multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan kritiku i publiku osvojila je EP izdanjem “Clouds”, a na velika vrata ove jeseni dolazi s konceptualnim albumom prvijencem na engleskom jeziku. Pjesma Binary Philosophy najavni je singl, a njemu pripadajući video pogledajte u nastavku. Talentirana mlada pjevačica jedinstvene boje glasa dolazi iz Rijeke, a bolje ju možete upoznati kroz intervju u kojem govori o novom albumu, suradnjama, inspiraciji i uspomenama iz djetinjstva.

“Video je nastajao kroz period od četiri mjeseca, a riječ je o suradnji između Matea Jurčića, Artema Dushkina, Leane Garčev i moje malenkosti. Bilo je to jedno predivno iskustvo koje je proizašlo iz obostranog uzbuđenja temom pjesme. Videospot je jako inspiriran SF-ovima na kojima sam odrasla. Kad sam bila curica, moj je bratić bio fasciniran prvom trilogijom Star Warsa. Imao je zlatnu kolekciju trilogije na VHS-u koju mi je dao u nadi da ću zavoljeti SF kao žanr i u potpunosti me je uvukao u maštarenje o budućnosti čovječanstva”, objasnila je Stephany Stefan.

Produkciju potpisuje studio Lumiere production, dok režiju potpisuju Artem Dushkin i Stefan. Dronom su upravljali Jan Uroda i Martina Frančula, direktor fotografije je Mateo Jurčić, Damjan Šporčić je bio zadužen za VJ vizuale, a Leana Garčev pobrinula se za šminku. Za kostime je bila zadužena Mirjana Mazaga uz pomoć kostimografa HNK Ivana pl. Zajca.

Izlazak konceptualnog albuma očekuje se kroz dva mjeseca, a uslijedit će i koncertne promocije u Rijeci i Zagrebu.

 

(Visited 608 times, 1 visits today)

Komentari