Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Premijera: Stephany Stefan spotom za pjesmu “Binary Philosophy” najavljuje album prvijenac

21.09.2018. Ziher.hrFoto: Jan Mastrović
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Pjevačica i multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan kritiku i publiku osvojila je EP izdanjem “Clouds”, a na velika vrata ove jeseni dolazi s konceptualnim albumom prvijencem na engleskom jeziku. Pjesma Binary Philosophy najavni je singl, a njemu pripadajući video pogledajte u nastavku. Talentirana mlada pjevačica jedinstvene boje glasa dolazi iz Rijeke, a bolje ju možete upoznati kroz intervju u kojem govori o novom albumu, suradnjama, inspiraciji i uspomenama iz djetinjstva.

“Video je nastajao kroz period od četiri mjeseca, a riječ je o suradnji između Matea Jurčića, Artema Dushkina, Leane Garčev i moje malenkosti. Bilo je to jedno predivno iskustvo koje je proizašlo iz obostranog uzbuđenja temom pjesme. Videospot je jako inspiriran SF-ovima na kojima sam odrasla. Kad sam bila curica, moj je bratić bio fasciniran prvom trilogijom Star Warsa. Imao je zlatnu kolekciju trilogije na VHS-u koju mi je dao u nadi da ću zavoljeti SF kao žanr i u potpunosti me je uvukao u maštarenje o budućnosti čovječanstva”, objasnila je Stephany Stefan.

Produkciju potpisuje studio Lumiere production, dok režiju potpisuju Artem Dushkin i Stefan. Dronom su upravljali Jan Uroda i Martina Frančula, direktor fotografije je Mateo Jurčić, Damjan Šporčić je bio zadužen za VJ vizuale, a Leana Garčev pobrinula se za šminku. Za kostime je bila zadužena Mirjana Mazaga uz pomoć kostimografa HNK Ivana pl. Zajca.

Izlazak konceptualnog albuma očekuje se kroz dva mjeseca, a uslijedit će i koncertne promocije u Rijeci i Zagrebu.

 

(Visited 549 times, 1 visits today)

Komentari