Istaknuto
14.08.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u rubrici Nova glazba donosimo domaće glazbene novitete za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

05.08.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute FILMSKI VREMEPLOV: Vrijeme je da upoznate francuski novi val (nouvelle vague) i saznate zašto i kako je oduševio filmofile i ljubitelje francuske kulture.

Glazba

Preminuo je Alen Balen

30.03.2019. Ziher.hrFoto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Alen Balen, legendarni glas radija, napustio nas je jučer u 47. godini života u Rovinju.

U svijetu radijskih medija upoznali smo ga kao DJ-a na Radiju 1 i spikera na Radiju 101.

Negdje u to vrijeme počeo je i vrtjeti ploče u Aquariusu. Klub je ubrzo pokrenuo vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja je ostavila neizbrisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. Kao producent i nakladnik strastveno se trudio realizirati mnoge, kasnije vrlo značajne projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne i glazbene svjetonazore.

Krajem devedesetih radio je i u Ater studiju. Tamo je doznao sve o filmu, filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji animiranih filmova kao i o brojnim TV reklamama i dokumentarcima.

Radio je i kao menadžer grupe Jinx, a aktivno je u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records.

Godine 2015. s radom je započela radijska postaja Yammat FM kojoj se Balen u potpunosti posvetio u ulozi direktora i glavnog urednika.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Komentari