nova glazba
18. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

Glazba

Preminuo je Alen Balen

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Alen Balen, legendarni glas radija, napustio nas je jučer u 47. godini života u Rovinju.

U svijetu radijskih medija upoznali smo ga kao DJ-a na Radiju 1 i spikera na Radiju 101.

Negdje u to vrijeme počeo je i vrtjeti ploče u Aquariusu. Klub je ubrzo pokrenuo vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja je ostavila neizbrisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. Kao producent i nakladnik strastveno se trudio realizirati mnoge, kasnije vrlo značajne projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne i glazbene svjetonazore.

Krajem devedesetih radio je i u Ater studiju. Tamo je doznao sve o filmu, filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji animiranih filmova kao i o brojnim TV reklamama i dokumentarcima.

Radio je i kao menadžer grupe Jinx, a aktivno je u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records.

Godine 2015. s radom je započela radijska postaja Yammat FM kojoj se Balen u potpunosti posvetio u ulozi direktora i glavnog urednika.

(Visited 276 times, 1 visits today)
Be social

Komentari