Istaknuto
28.09.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Britney Spears je planetarna megazvijezda, ali 13 godina bila je žrtva robovskog odnosa.

16.09.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nego, jeste li bili na gigovima kroz ljeto? King Gizzard and the Lizard Wizard su odradili dva fantastična koncerta u Šibeniku i nakon koncerta u Pragu otkazali ostatak turneje. Ovo su potencijalno koncerti o kojima će se dugo pričati.

Film

Preminuo je veliki kanadski glumac Christopher Plummer

06.02.2021. Ziher.hrFoto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon dugovječne karijere, kanadski glumac Christopher Plummer, poznat po filmskim, kazališnim i televizijskim ulogama, umro je 5. veljače u 92. godini života.

Plummer je preminuo u snu u obiteljskoj kući, a njegovu smrt potvrdio je i njegov dugogodišnji prijatelj i menadžer Lou Pitt, rekavši: “Chris je bio izvanredan čovjek koji je duboko volio i poštivao svoju profesiju sa staromodnim manirama, podcijenjenim humorom i glazbom riječi. Bio je nacionalno blago te je uživao u svojim kanadskim korijenima. Kroz svoju umjetnost i humanost dotaknuo je sva naša srca i njegov će legendarni život ostati u naslijeđe svim nadolazećim generacijama. Zauvijek će biti s nama”.

Kao jedna od njegovih najpoznatijih uloga je Captain Von Trapp u filmu „Moje pjesme, moji snovi”, koju je jedno vrijeme prezirao zbog ogromne popularnosti, ali ju je s vremenom prihvatio. Iako priznat glumac, svoju je prvu nagradu Oscar dobio tek za film „Početnici” 2012. godine za najbolju sporednu ulogu. U filmu Ridleyja Scotta „Sav novac svijeta” 2017. godine ulogu je preuzeo od Kevina Spaceyja nakon optužbi da je Spacey seksualno napastovao kolege glumce. Dobro se snalazio u šekspirijanskim ulogama, što je pokazao i na pozornici i na filmu

(Visited 177 times, 3 visits today)

Komentari