Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Preminuo Keith Flint, frontman The Prodigyja

04.03.2019. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Keith Flint, upečatljivo lice i glas iza najvećih hitova britanskog electro kolektiva The Prodigy, jutros, 4. ožujka pronađen je mrtav u svom domu u Essexu.

Pjevač koji je utjecao na scenu 1990-ih svojim ekscesnim, ali i prodornim izričajem u elektroničkoj glazbi kraja 20. stolječa, jutros je na adresi Brook Hill oko 8.10 pronađen mrtav, izvjestila je engleska policija North Enda. Nakon što je obavijestila najbliži rod o smrti 49-godišnjaka, dali su i službenu izjavu u kojoj tvrde da zasad nema indicija o nasilnoj smrti. Ipak, pričekat će se analiza obdukcije kako bi se potvrdio definitivan uzrok smrti.

Iako se smatrao čovjekom ispred i iza Prodigyja, Flint je izvorno karijeru u bendu počeo devedesetih kao plesač benda, da bi kasnije svoj glas zauvijek zabilježio na najpoznatijim singlicama benda Firestarter i Breathe koje su završile na vrhu britanskih top ljestvica. Upravo su time postali jedan od vodećih bendova iz underground svijeta kao prvi koji su iz svijeta ravea dobili široku medijsku popularnost i pažnju.

Flint se nedavno vratio s australske turneje, a ovih se dana spremao na novu po Americi.

(Visited 319 times, 1 visits today)

Komentari