Istaknuto
14.08.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u rubrici Nova glazba donosimo domaće glazbene novitete za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

05.08.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute FILMSKI VREMEPLOV: Vrijeme je da upoznate francuski novi val (nouvelle vague) i saznate zašto i kako je oduševio filmofile i ljubitelje francuske kulture.

Film

Preminuo redatelj Nicolas Roeg, poznat po filmovima s Mickom Jaggerom i Davidom Bowiejem

25.11.2018. Ziher.hrFoto: http://lottereinigerforever.tumblr.com/
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Engleski redatelj Nicolas Roeg preminuo je u 90. godini, a njegova smrt potvrđena je od strane obitelji tijekom jučerašnjeg dana.

U Roegovim filmovima glumile su zvijezde poput Micka Jaggera i Davida Bowieja, a jedan od najpoznatijih filmova ovog redatelja svakako je Ne okreći se! iz 1973. s Donaldom Sutherlandom i Julie Christie u glavnim ulogama. Na filmskom platnu debitirao je 1970. filmom Performance u kojem su glumili James Fox, Anita Pallenberg i već spomenuti Jagger.

Jedan od kultnih Roegovih filmova bio je i Čovjek koji je pao na Zemlju, iz 1976. godine, a glavnu ulogu izvanzemaljca odigrao je baš David Bowie. U svojoj karijeri Roeg je režirao tridesetak filmova, a također se isticao i fotografskim i kamermanskim radom.

U stolici redatelja posljednji se put našao 2014. godine, snimivši dokumentarac The Film That Buys the Cinema.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari