Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

Preminuo redatelj Nicolas Roeg, poznat po filmovima s Mickom Jaggerom i Davidom Bowiejem

25.11.2018. Ziher.hrFoto: http://lottereinigerforever.tumblr.com/
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Engleski redatelj Nicolas Roeg preminuo je u 90. godini, a njegova smrt potvrđena je od strane obitelji tijekom jučerašnjeg dana.

U Roegovim filmovima glumile su zvijezde poput Micka Jaggera i Davida Bowieja, a jedan od najpoznatijih filmova ovog redatelja svakako je Ne okreći se! iz 1973. s Donaldom Sutherlandom i Julie Christie u glavnim ulogama. Na filmskom platnu debitirao je 1970. filmom Performance u kojem su glumili James Fox, Anita Pallenberg i već spomenuti Jagger.

Jedan od kultnih Roegovih filmova bio je i Čovjek koji je pao na Zemlju, iz 1976. godine, a glavnu ulogu izvanzemaljca odigrao je baš David Bowie. U svojoj karijeri Roeg je režirao tridesetak filmova, a također se isticao i fotografskim i kamermanskim radom.

U stolici redatelja posljednji se put našao 2014. godine, snimivši dokumentarac The Film That Buys the Cinema.

(Visited 131 times, 1 visits today)

Komentari