Glazba

PreMonte Fest Vol. 3 u Akc Attacku: Sedam inozemnih bendova u našem susjedstvu

Foto: Facebook. com/events
Vrijeme čitanja: 3 minute

Još smo prošle godine napominjali kako zagrebački PreMonte fest nema nikakvih poveznica s Monte Paradiso festivalom. Vješto je iskorišteno ime zbog toga što se održava dan prije festivala u Puli, što ovaj festival sa održavanjem u Akc Attacku u četvrtak 30. srpnja može učiniti usputnom stanicom svima koji idu prema Puli ili drugim dijelovima obale. Ovo je ujedno i posljednji glazbeni događaj ove koncertne sezone u klubu Attack.

Ono što se prošle dvije godine događalo u Medikiu sklopu PreMonte festa, također dan prije Monte Paradisa, pružilo je dvije zabavne večeri s hrpom odličnih bendova kao što su Between Earth And Sky, Coke Bust, Iskra, Agent Attitude, Minority Of One, Burning Bright, We Came Out Like Tigers, Xaxaxa i ostali. Ugodno druženje svih ljudi koji su prisustvovali događaju probudilo je želju da to postane jedan oblik tradicije.

Organizatori teže šarolikom naličju festivala, naginje se ka žanrovskoj neograničenosti u ideji da se pokrije što opširnija vrsta glazbe. Isto će nam reći i line up trećeg izdanja PreMonte festa. Ovaj mladi festival poseban je po tome da u sklopu njega nastupaju bendovi koji nisu nikada svirali u Zagrebu ili barem ne tako skoro. Želja za raznolikom ponudom, novim i zanimljivim glazbenim imenima krasi ovaj festival.

Abecednim redom imat ćete priliku poslušati sljedećih sedam bendova;

Fake Shakes dolaze iz Budimpešte, a praše melodični punk rock hc zvuk u stilu legendarnih bendova poput Kid Dynamite, Lifetime i Shook Ones, što znači da možete očekivati melodiju praćenu hrapavim vokalima koji daju draž cijelokupnom zvuku ovog benda. Iza sebe imaju nekoliko izdanja, a nedavno je izašlo njihovo posljednje EP izdanje „Burning Things“.

M.D.C. ili duljim imenom Millions of Dead Cops iz Austina u Texasu nakon osam godina ponovno nastupaju u Zagrebu. Legendarni bend datira iz ranih osamdesetih, a svaka druga riječ bi za fanatične obožavatelje benda bila suvišna. Ukoliko pak niste fanatični, ali ste ljubitelj anarhičnog punka, a nekim čudom vam je ovaj bend promakao poput nove trajne frizure susjede Ljubice, imate još dva dana da se informirate.

Shizune iz Vincenza je trenutno uz Raein jedan od najboljih punk screamo skramz bendova iz Italije. Energija koja izlazi iz zvučnika za vrijeme njihovih nastupa je neopisiva, nosi sve pred sobom. Svojim prvim nastupom u Hrvatskoj bend će na ovom koncertu predstaviti svoje posljednje LP izdanje koje je izašlo u ožujku na Dog Knights Productions i Driftwood Records, pod nazivom „Le Voyageur Imprudent“.

Smet dolazi iz Beograda, a muzičku osnovu mu čini hardcore punk sa šumsko planinskim elementima. Sastavili su se 2012. godine, a bend čine članovi koji su svoj dugogodišnji glazbeni staž stekli u drugim poznatim bendovima sa srpske DIY scene kao što su Unison, Ground Zero, If Senses Fear, Charlie Don’t Surf, Punished, Granje, Hoću? Neću!, Minimum.

Iz daleke Australije nam dolaze The Decline je melodični punk rock bend koji lako možemo smatrati australskom verzijom kalifornijskih bendova melodičnog punka. Prije dvije godine svirali su u Zagrebu, te time odradili jedan od najdražih koncerata na prošloj turneji, što je rezultiralo čvrstom željom da u našem malom gradu zasviraju ponovno.

The Smudjas su tri djevojke iz Milana koje čine relativno novi bend, te iza sebe imaju tek jedno EP izdanje, no već su odsvirale zavidnu količinu koncerata. U Zagreb dolaze u sklopu prve europske turneje. Glazba im je usmjerena na indie emo punk zvuk zaokružen hrapavim i grubim vokalom što im je u nekim krugovima donijelo usporedbu sa bendom Title Fight.

Wild Animals čine trojac koji dolazi iz Madrida. Njihova glazba naginje ka indie emo punk zvuku devedesetih. Zvuk im odaje da su inspiraciju tražili u grupama poput Jawbraker, Husker Du, Samiam i Dinosaur Jr. Možda sam u krivu, no mene su brzinski asocirali na naše gore list, grupu ESC Life. Bend se nalazi usred podulje europske turneje, a premijerno ćete ih imati prilike slušati na PreMonte festu u Akc Attacku.

 

Vrata se otvaraju 30. srpnja u 18:30, a koncertno zbivanje u AKC Attacku započinje u 19:00. Cijena ulaznice iznosit će 40 kuna.

Be social

Komentari