Istaknuto
16.09.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Do petka, 1. listopada ispuni upitnik koji smo pripremili za tebe i postani novi član naše glazbene redakcije!

15.09.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Punčke se pridružuju Repetitoru na zatvaranju Impulse festivala

20.03.2019. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Punčke – distorzija i emocije, tako bi najkraće mogli opisati bend koji zadnjih desetak godina plijeni pozornost publike i glazbene kritike. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje pa se ne žele ograničavati samo na jedan glazbeni pravac.

Slušamo ih 13. travnja na zatvaranju šestog izdanja Impulse festivala u Pogonu Kulture, gdje nastupaju uz jednako eksplozivne i glasne regionalne zvijezde Repetitor.

Osnovane u Vinkovcima 2007. godine, Punčke su isprva svirale kao srednjoškolski višečlani bend, ali su od 2011. do danas snažna trojka, koja nije odlučila kojem žanru pripada. Publika i mediji opisuju ih kao alternativan/indie ili punk rock bend, ali mnoštvo utjecaja i njihovi osobni favoriti te glazbeni afiniteti čine svaku njihovu pjesmu posebnom, zaista drukčijom od ostalih.

Može se to čudi i na debi albumu “Sunčano s povremenom naoblakom” koji su izdale krajem 2013. i koji je pokupio pohvale kritike i publike. Punčke su nastupile kao supporting act za Queens of the Stone Age u Ljubljani i Zagrebu u lipnju 2014., a Lucija (gitara, vokal), Goran (bubnjevi) i Anja (bas gitara) od tada nastavili su progresivnom putanjom. 2016. godine izlazi drugi album “Ništa nije kako se čini”, a lani su objavile EP “Valovi”.

Dosad, Punčke broje preko 350 live nastupa u Europi i šire, svirajući na velikim festivalima poput InMusica, Sziget Festivala u Budimpešti, Exita u Novom Sadu, Terranea, i spomenutom zagrijavanju za Queens of the Stone Age. Njihova je eksplozivna, glasna i emotivna izvedba dobro poznata svakome tko ih je ikada poslušao uživo. Na koncu, o uspjehu govori i da su nedavno odradile i prvu turneju po Aziji.

Ulaznice

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosit će 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna. Prodajna mjesta su Dallas Music shop Rijeka, Croatia Records i sustav Entrio.


Šesto izdanje klupskog riječkog Impulse festivala traje od 4. do 13. travnja i kao u dosadašnjih pet izdanja, glazba će biti posvuda. Impulse organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Komentari