novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Rasplesani vikend u Mikseru uz James Whata i Bilk!

Vrijeme čitanja: 2 minute

Mikser-Klub-FB-ozujak2014-KLUB-2Mikser u petak, 21.03., ugošćuje londonskog DJ-a i producenta Jamesa Whata. Oni koji kažu da je London hladno mjesto, sigurno nisu imali priliku zaplesati uz glazbu koju stvara James What. Iako stiže s kišovitog sjevera, u Mikser nam donosi totalno vruću kombinaciju sirovog housea, minimala i techna. Kao DJ i producent aktivno i profesionalno bavi se glazbom od 1999. godine, a kvaliteta njegovih samostalnih izdanja prepoznata je od strane labelova kao što su Poker Flat, Crosstown Rebels, Murmur te Dessous. Međutim ono što se ipak najviše cijeni kod Whata, su njegovi nastupi u kojima profinjeno vlada beatovima i šarmira paletom tonova čiju je kombinaciju nemoguće ignorirati.

James_What_01U petak je Mikser rezerviran za majstorski sastavljenu plesnu glazbu koju James What bez napora održava senzualnom i bezvremenski elegantnom. Da se ne bi pričalo po Londonu kako je James morao sam zabavljati neumorne i najdraže nam mikseraše, CET, Krekman i xylo spremno su se odazvali na poziv da svojim setovima još jedno gostovanje uobliče u ludi noćni provod.

Početak je u 23:00 sata i traje do 06:00. Cijena ulaza je 40 kn do ponoći, a 50 kn nakon.

Svirka uživo zakazana je za subotu, 22.03., kada u Mikseru nastupa Bilk. Bilk je trio koji uživo izvodi breakbeat u njegovom najširem smislu, a koketirajući s raznim glazbenim žanrovima ustalili su se i kristalizirali u postavi bubanj, bas i elektroničke naprave, svirajući živi drum’n’bass. Edi Grubšić Cipal (akustični bubanj), Tin Oberman (sintesajzeri, ableton, vokal) i Luka Vrbanić (bas, ableton, vokal) su profesionalni bubnjar, arhitekt i liječnik koji kirurški precizno projektiraju svoj zvuk. Elektronično i električno, pomalo subverzivno – tako sebe ukratko opisuju. Bilk je breakbeat koji vas navodi na neprestani tres i ples, okret i pokret – to je Black Bilk Science!

bilk_02Debut “This BILK is Radioactive” snimili su 2005. godine u legendarnom zagrebačkom studiju Kozmo s producentom Markom Pelaićem za Moonlee Records. Na novom materijalu od 2008. surađuju s Markom Pelaićem, Willemom Miličevićem i Hrvojem Pelicerićem u zagrebačkom studiju Fun House i materijal je trenutno u fazi post produkcije. Umjesto da se pitate kako zvuči drugi album, dođite i poslušajte koliko su Bilkovci odlični uživo!

Ovu uzbudljivu večer kombiniranja žive svirke s elektronikom upotpunit će Laboshev nastup koji će poput pravog velikog muzikofila i kolekcionara vinila zavrtiti samo plesne numere. Pripremite se na elektrizirajuću živu svirku i čagu do zore!

Početak je u 23:00 sata, a cijena ulaza je 25 kn prije ponoći, a nakon 30 kn.

Be social

Komentari