Glazba

Riječki americana bend My Buddy Moose ima novi singl!

Foto: My Buddy Moose
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Nakon lanjskog, trećeg po redu albuma ”Shine! Shine! Shine!” s kojim su pokupili hvalospjeve kritike i publike te ga predstavili nizom koncerata po zemlji i inozemstvu, riječka americana skupina My Buddy Moose kreće sa snimanjem materijala za novi album kojeg najavljuju singlom My People.

Pjesma je snimljena u studiju G.I.S., snimatelj je Matej Zec, a produkciju potpisuju sami članovi benda. Luka Benčić je autor glazbe i teksta, a aranžman su zajednički osmislili moosovci Benčić, Matko Botić, Jasmin Đečević i Ištvan Širola. Pored njih, na ”My People” gostuje dječji zbor kojeg čine Annely, Ema, Lea, Dino, Jakov, Eva i Ela.

O novom singlu autor Luka Benčić kaže: ”U želji da budem pretenciozan mogu samo reći da se radi o jednoj klasičnoj ljubavnoj priči s elementima nadnaravnog. Inspiracija su mi bili film ”Solaris“ Andreia Tarkovskog, spisateljske tehnike Williama S. Burroughsa, gitaristički pastiši Richarda Lloyda i mediteranski pejsaži čiju kompatibilnost s imaginarijem američkih pustinja istražujem. Djeca su sjajno upotpunila samu završnicu koja zaziva dugo i neizvjesno putovanje svemirskim brodom, odnosno povratak kući”.

Nakon singla My People, kojim obilježavaju deset godina postojanja, My Buddy Moose se u listopadu povlače u studio, gdje će raditi na novom albumu čija se objava očekuje iduće godine. Premijeru singla i pretpremijeru novog materijala MBM će upriličiti u riječkom klubu Klub na Trsatu, gdje će nastupiti u petak, 19. listopada. My Buddy Moose će također sudjelovati na Sonic Bullets Festivalu u prosincu u Tvornici kulture.

Be social

Komentari