Glazba

Rock večer u Klub.u- Simeon Soul Charger, Street Corner Talking i Achromatic Attic

Foto: Klub PR
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Klub PR
Foto: Klub PR

Zagrebački Klub. 18. veljače od 21 sat u goste dovodi tri benda kojima je zajednički nazivnik rock. Sve nezasitne rokere zabavljat će čak tri benda, uz jedan američki i švicarski stvari će zakuhati i domaći Achromatic Attic.

Simeon Soul Charger je američki bend iz Akrona (Ohio) koji od 2008. godine stvara glazbu pod utjecajem progresivnog rocka, bluesa, psihodeličnih i stoner zvukova 70-ih godina prošlog stoljeća, a mediji ih najčešće uspoređuju s Led Zeppelinom. Bend je 2008. godine osnovao Aaron Brooks, a 2009. izdaju EP “Simeon Soul Charger”. Ubrzo slijedi drugo EP izdanje “All rather dead” nakon čega je održana njemačka turneja koja bendu donosi veliku bazu fanova u Njemačkoj. Po povratku u SAD bend snima LP “Meet Me in the Afterlife”, nakon čega slijedi ugovor s njemačkom izdavačkom kućom “Gentle Art of Music” i 2011. se bend seli u Njemačku.  Nakon duže europske turneje bend je snimio konceptualni album “Harmony Square”. Simeon Soul Charger nastavljaju s brojnim nastupima diljem  Europe, a u planu je i izdavanje novog albuma ove godine.

Street Corner Talking švicarski je bend osnovan 2008. godine. Njihovo glazbeno stvaralaštvo je kombinacija folka, rocka i psihodelije 70-ih sa brit-rockom 90-ih godina. Iza sebe imaju jedan EP “Seduced, Abandoned, Reconciled”.

Indie/garage rock bend Achromatic Attic, bend već poznat zagrebačkoj publici,  nastupa u intimnijom atmosferi kluba Klub na zamolbu Simeon Soul Chargera. Bend je osnovan 2009. godine, a čine ga Dino, Matt, Mislav te Domo. Njihov EP Glassy Sweeper snimljen je pod vodstvom Marka Mrakovčića, a masteriran u Sage Audio studiju u Nashvilleu. Označava spoj žestokog i nježnog, ali je pronađen balans koji bi trebao odgovarati svima iz indie, alternative i garage rocka. Glassy sweeper je ujedno i prva stvar na EP-u, a izabrana je i za službenu pjesmu INmusic festivala 2013. godine.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 25kn, dok će na dan koncerta cijena ulaznica biti 35kn. Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima:

• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)

• Aquarius CD shop, Varšavska 1

• Dirty Old Shop, Tratinska 18

• Entrio – www.entrio.hr

 

 

Be social

Komentari