kinu
30. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Travanj nam donosi mješavinu na kakvu nismo navikli – od izglednih kandidata za Oscare do filmova koji će ili brzo utonuti u zaborav ili postati miljenici publike. Sve je na vama, dragi gledatelji.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Glazba

I vi možete sudjelovati u dodjeli prve Rock&Off nagrade

Vrijeme čitanja: 2 minute

Četvrtak (31. siječnja) rezerviran je za odličan tulum s najboljim imenima hrvatske glazbe u Tvornici kulture. Proglašenje pobjednika prve nezavisne glazbene nagrade Rock&Off na pozornicu velike Tvornice dovest će Jonathan, Vojko V, Edo Maajka, The Strange, NipplePeople, Chui, Rezerve, Detour, Kensington Lima i Ogenj koji će nastupiti na dodjeli prvoj dodjeli nagrade.

Četrdeset medija i 64 novinara iz cijele Hrvatske (među kojima je i redakcija Zihera) nominiralo je i glasovalo za najbolje u 9 kategorija. Zadnja, 10. kategorija u rukama je publike – glasovanje je otvoreno do 30. siječnja, a glasovati možete na Iskonovoj platformi. Možda vam se posreći pa osvojite i vrijednu glazbenu nagradu – Marshall zvučnik ili slušalice.

Najbolji tulum za kraj siječnja

Dodjelu prve „Rock&Off“ nagrade obilježit će nastupi onih s najviše nominacija – uz još poneko glazbeno iznenađenje i uz voditeljicu Martinu Validžić proći ćemo kroz kategorije i saznati dobitnike nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off. Publiku očekuje dobra zabava, odlični nastupi i glazbena iznenađenja. Za kvalitetan after je zadužen DJ Mario Kovač.

Već je otkriven dobitnik Rock&Off nagrade za životno djelo – osnivač nezavisne izdavačke kuće “Slušaj Najglasnije”, Zdenko Franjić, pod kojim su prve albume izdali Majke, Overflow, Bambi Molestersi, Kojoti, Goribor,  M.O.R.T. i drugi. Naravno, nabrojeni su tek djelić bogatog kataloga koji je u posljednja tri desetljeća udomio niz imena, od koprivničkih Beatlesa, The Bugsa, preko kultnih Satana Panonskog i Jure Klavijature pa sve do Damira Avdića koji svojim stihovima postavlja preciznu dijagnozu cijele regije. Za svoje zasluge u pružanju diskografskog prebivališta i boravišta desecima bendova, kao i za neumorni rad na predstavljanju i održavanju hrvatskog undergrounda, Zdenko Franjić postat će prvi dobitnik Nagrade za životno djelo Rock&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade.

Gdje i kako pratiti?

Za sve koji nisu u prilici doći na dodjelu nagrada, sponzor nagrade Iskon pobrinuo se za prijenos. Tako će se dodjela nagrada moći pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima (Rock&Off HD kanal 521 / Rock&Off SD kanal 511), koji će s emitiranjem početi nekoliko dana ususret samoj dodjeli. Nagrada će se također direktno moći pratiti i na tportalu te na njihovoj Facebook stranici.

Ako pak želite uživo pratiti dodjelu iz Tvornice, pozivnice za zainteresiranu širu javnost mogu se, dok ih još ima, preuzeti na tri lokacije:

Tvornica kulture (ulica Ljudevita Posavskog 1)

Rockmark (Berislavićeva 13)

Unison (Brozova 8a)

Iskonov štand u Areni Centar Zagreb

(Visited 266 times, 1 visits today)
Be social

Komentari