Glazba

RODEO objavio novi singl “Safe Place” i debut album “Many Ways Out”

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Indie rock bend RODEO novim singlom „Safe Place” i njemu pripadajućim živopisnim videospotom predstavlja debut album „Many Ways Out” koji se od danas može pronaći u prodaji i na vinilu.

Prve konture albuma predstavljene su singlovima „Imperator”, „Warm Gun” i „Eugene” koji su dali naslutiti spretni izlazak iz ustaljenih okvira indie rocka. „Many Ways Out” kroz deset radiofoničnih pjesama slušatelja uvodi u sanjive i atmosferične melodije koje na momente odišu filmskom atmosferom, a izmjenom izravnih poruka, detaljne naracije i slika punih simbola pokazuje potentnost jedinstvenog pjesničkog potpisa.

Iskusni akteri domaće alternativne scene u formaciji RODEO od 2021. godine pronalaze slobodu spajajući jazz, progresiju i elemente karakteristične za indie rock, dok lakoća poistovjećivanja pojedinca njihovim tekstovima daje dodatnu težinu.

Album „Many Ways Out” objavljen je za Dostavu Zvuka. Tekstove potpisuje Dejan Halusek, izuzev pjesme „Safe place” za koju je tekst napisala Romana Pavliša, a glazba i aranžmani su djelo cijelog benda. Mix je snimljen u studiju Pod.room i potpisuje ga Dražen Gavrilović, a za master je bio zadužen Pavle Miholjević. Naslovnica albuma djelo je Hane Belobrk, a za grafičko rješenje pobrinuo se Dejan Halusek. Videospot za novi singl „Safe Place” sačinjen je od kadrova iz akcijske role-playing igre „Elden Ring” koje je selektirao i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

Album je dostupan putem YouTubea, na Bandcampu izvođača te na svim streaming servisima. RODEO su Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari