Glazba

Na Sea Star dolaze najveći titani elektronske scene Sven Väth i Nina Kraviz

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Treće izdanje Sea Star festivala održat će se u famoznoj laguni Stella Maris u Umagu, 24. i 25. svibnja, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. svibnja. Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim tjednima, od kojih prvi donosi line up predvođen s dva giganta svjetske elektronske scene. Svoje nastupe u laguni Stella Maris potvrdili su čovjek koji je stvarao glazbenu povijest, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a, te jedan od očeva techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Väth, a s njim stiže i apsolutna liderica modernog elektronskog zvuka, karizmatična i jedinstvena Nina Kraviz.

Dok je Papa Sven, kako ga zovu svi fanovi i štovatelji netko tko stoji kao simbol europskog plesnog zvuka i neokrunjenog kralja Ibize čije Cocoon partije pratimo rekordnih 20 sezona, istovremeno aktualni trenutak nitko ne definira bolje od Nine Kraviz, vjerojatno i najtraženijeg DJ-a današnjice i udarnog headlinera najvećih svjetskih glazbenih festivala. Nina je prethodne dvije godine obilježila EXIT festival, puštajući glazbu u najprestižnijem slotu zatvaranja legendarne Dance Arene tijekom kojeg joj desetine tisuća ljudi nije dopuštalo da siđe s pozornice pozivajući je na bis i skandirajući njeno ime kao na stadionskim rock koncertima, što do tada nije bilo zabilježeno u elektronskoj glazbi.

Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante koji je u međuvremenu izbio među udarne zvijezde najvećih festivala. Zahvaljujući ovoj trojci, ali i spektakularnoj produkciji s glavnih pozornica EXIT festivala, duh globalno famozne Exitove Dance Arene materijalizirat će se 24. svibnja na impresivnom Addiko Tesla Stageu, glavnoj pozornici Sea Stara, u jedinstvenom spoju povijesti, sadašnjosti i budućnosti elektronske glazbe.

Jednako uzbudljivo bit će i sutradan na susjednoj Nautilus Areni gdje će amfiteatar u kojem se odigravaju ATP turniri napuniti selekcija inozemnih i domaćih vedeta. Ultimativna zvijezda večeri je Enrico Sangiuliano, najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, koji je otad krenuo strelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera. S njim dolazi i zagrebački mag Petar Dundov, te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique. Subotnji techno program na Nautilusu napravljen je u suradnji s portalom Klubska scena i predstavlja čak tri višestruka ovogodišnja dobitnika glazbene nagrade “Ambasador”.

Nova imena i ulaznice

Predstavljanje ovogodišnjeg line upa Sea Stara odvijat će se kroz niz žanrovski šarolikih etapa tempiranih do kraja veljače. Drugim riječima – sljedeća superstar objava stiže već za par tjedana. Svoje treće izdanje Sea Star će doživjeti od 24. do 25. svibnja u predivnoj laguni Stella Maris čijih je više od 80 tisuća posjetitelja i brojna velika glazbena imena već postavilo festival među najvažnije na Mediteranu.

Prvi set ulaznica pušten 12. prosinca rezultirao je prodajom njih čak 5.000 i to prije roka. U prodaji su trenutno ulaznice po promotivnoj cijeni, od samo 229 kuna. Uz njih, u ponudi su i VIP Gold ulaznice po cijeni od 750 kuna, a sve ulaznice mogu se kupiti na prodajnim mjestima te online u sistemima Ticketshop.hr i Entrio.

Be social

Komentari