Film

Secret Arts Cinema ponovo u Art-kinu

secret arts cinema
Foto: press Art-kino Croatia
Vrijeme čitanja: 2 minute

Četvrto izdanje programa Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule ponovno dolazi na program Art-kina u četvrtak, 1. veljače u 20 sati. Tema ovogodišnjeg izdanja okrenuta je modnom dizajnu, a posjetitelje, osim tajnog filma, očekuju i dodatna iznenađenja.

Prvi program Art-kina u veljači je Secret Arts Cinema, čiji je cilj otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja. Ovaj tematski kino program u fokus stavlja filmove o dizajnu, arhitekturi, umjetnosti i zanatima, a intrigantni aspekt mu je taj da posjetitelji ne znaju koji film će gledati sve dok on ne počne.

Tematski filmski program Secret Arts Cinema u prethodnim je izdanjima predstavio slavnu dansku zgradu Osmicu i njene stanare te fotografski svijet Petera Lindbergha. Ovog je puta nadahnuće bila modna dizajnerica čije kreacije malo tko poznaje, a još manje njih uistinu i odijeva. Svejedno, svojim je nepokolebljivim inzistiranjem na shvaćanju što uistinu znači svijet mode i tekstilne industrije zagrebla dublje i šire u pore suvremenog društva negoli velika većina njenih kolegica i kolega.

Poslije tajne projekcije filma posjetitelje očekuju i dodatni sadržaji iznenađenja pa će im se tako pridružiti riječka dizajnerica Jelena Depope Yoko / Yoko Design. Nije riječ o modnoj reviji, ali je kombinacija svakako dobitna i vrlo bi lako mogla biti hit sezone. Pozivamo vas da prošećete modnom pistom Art-kina i uživate u neobičnim kreacijama!

Dokumentarni film o osviještenoj Estonki koja razotkriva sve nijanse sive u šarenom svijetu odjeće bit će premijerno prikazan u četvrtak, 1. veljače u Rijeci (Art-kino), Puli (Kino Valli), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Zagrebu (Kino Tuškanac), na četiri istovremene projekcije s početkom u 20 sati. Secret Arts Cinema realiziran je uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Kune Zlatice i Kolorklinike te u suradnji s Art-kinom, Kinom Gaj, Kinom Tuškanac, Kinom Urania, Kinom Valli i Kinotekom Zlatna vrata.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.

Be social

Komentari