Film

Spielberg u virtualnoj stvarnosti: Režirat će adaptaciju Ready Player One

Foto:Facebook.com/ReadyPlayerOne?fref=ts
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto:Facebook.com/ReadyPlayerOne?fref=ts
Foto:Facebook.com/ReadyPlayerOne?fref=ts

Ljubitelj video igara, Steven Spielberg režirat će adaptaciju znanstveno- fantastičnog i distopijskog romana Ready Player One Ernesta Clinea. Radi se o romanu koji je izašao 2011. godine i prošao relativno dobro među kritikom. USA Today je pisca okarakterizirao kao najvrućeg geeka trenutno na planeti.

Kao i uvijek, Spielberg ima pune ruke posla pa će Ready Player One morati pričekati dok on ne završi svoju posljednju obiteljsku fantaziju, film The BFG koji bi trebao doći u kina iduće godine. Christopher Nolan, Robert Zemeckis, Matthew Vaughn, Peter Jackson i Edgar Wright trebali su režirati ovu videogame priču, ali je na kraju izbor pao na čuvenog Spielberga.

Zak Penn koji ima prethodno iskustvo u pisanju ZF scenarija, napisao je scenarij za Ready Player One. Radio je na Pacific Rimu (2013.), Avengersima (2012.), X-Men: The Last Stand (2006.) i Incredible Hulku (2008.). Također je jedan od tvoraca serije Alphas (2011.- 13.) na Syfy programu. Međutim, čak i scenaristu s ovakvim iskustvom neće biti jednostavno prilagoditi ovu priču koja je smještena u virtualni svijet i budućnost.

Radnja se događa u 2044. godine kada se većina stanovništva, kako bi izbjegla surovu stvarnost, “ukopčava” u virtualnu stvarnost zvanu OASIS. U središtu pažnje je borba za virtualno Uskršnje jaje koje je kreator OASIS-a zakopao duboko ispod virtualnih svjetova. On je načinio oporuku kojom nalaznik jajeta dobiva njegovo imanje i kontrolu nad OASIS-om. Ova priča podsjeća na osamdesete godine prošlog stoljeća, kad su filmovi tematike virtualne stvarnosti bili vrlo popularni.

Warner Bros., koji je nedavno iskusio pravne probleme zbog The Lego Movie (2014) i poznatih likova koji se u njemu pojavljuju, morat će dobiti prava na korištenje raznih popularnih ikona, jer će Spielbergov film vrvjeti popularnim referencama na igrice kao što su Joust, Galaga i Pac-Man, seriju Firefly (2002. -3.) i filmove WarGames (1983.), Goonies (1985.) i mnoge druge.

Izvor: Eurogamer.com

Be social

Komentari