Glazba

SuperUho objavilo raspored nastupa izvođača po danima festivala i nove unikatne vizuale

dizajn + tipografija: Andro Giunio / Ilustracije: Miron Milić
Vrijeme čitanja: 3 minute

Žedno Uho u čijoj je organizaciji SuperUho Festival od samog početka postojanja podjednako energije i strasti ulaže u sve vitalne elemente koji čine njihove koncerte neponovljivim doživljajem: glazba, lokacija, zvuk i svjetlo, vizualni identitet. Poznato je da će SuperUho Festival koji i ove godine pogoni Iskon održati od 3. – 5. kolovoza na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil i gradskoj plaži Banj gdje će nastupiti preko 20 pažljivo i s ljubavlju izabranih izvođača od kojih treba istaknuti kao ‘glavna’ festivalska imena : Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal. Dodatnu dimenziju festivala činit će analogne svjetlosne projekcije LaLuz Visuals kolektiva iz Budimpešte. Bojanje svijetlom LaLuz Visulas kolektiva nastaje iz ručno rađenih nestandardnih dijaprojektora velikih snaga koji projeciraju crtane slideove tretirane kemijskim spojevima te izlaganjem različitim klimatskim uvjetima.

Ovom prilikom SuperUho Festival s radošću objavljuje novi unikatni vizual koji su umjetničkom sinergijom osmislili i izradili poznati akademski slikar Miron Milić i uspješni dizajner nove generacije Andro Giunio. Motive na plakatu ilustrirao je Miron Milić inspiriran izborom izvođača i lokacijom festivala, dok je Andro Giunio osmislio tipografiju i Mironove crteže uobličio u jedinstven dizajn koji svakim detaljom vizualno dopunjuje glazbeni izbor ovogodišnjeg izdanja festivala.

Foto: Press
[LaLuz Visuals] Foto: Press

Za one posjetitelje koji nisu u mogućnosti ispratiti cijeli festival SuperUhi objavljuju i raspored nastupa izvođača po danima kao i početak prodaje i cijene dnevnih ulaznica. Festivalski kamp smješten neposredno pored plaže Banj uz more, a svega 10-ak minuta hoda do tvrđave Sv. Mihovil bit će otvoren za posjetioce od 2. kolovoza u 10:00h.

U ponedeljak, 3. Kolovoza, svoje nastupe na festivalu će odraditi kalifornijski irish punk bend Flogging Molly, berlinški garage rock sastav King Khan & The Shrines, post-hardcore/screamo Analena, energična Vlasta Popić, slovenska noise rock grupa Nikki Lauder i šibenski downtempo / lounge sastav The FogSellers. Uz sve to, dobar provod će osigurati KIŠOBRAN DJ crew.

Foto: facebook.com/ Radio Student
[Analena] Foto: facebook.com/ Radio Student

Dan kasnije, 4. Kolovoza, rezerviran je za nastupe legendarnog njemačkog industrial sastava Einstürzende Neubauten, Marka Kozeleka i njegov folk rock Sun Kil Moon, psihodelične Pridjeve, kanadsku post-punk grupu Ought i beogradski shoegaze/noise bend VVhile. Za izbor glazbe je zadužen DJ Per Le Cler.

[Mark Kozelek] Foto: Press
[Mark Kozelek] Foto: Press

Zadnji dan, 5. Kolovoza, predvođen je nastupima indie pop grupe Of Montreal, floridskog post-punk / indie benda Merchandise, kultnog srpskog rock sastava Discliplin A Kitschme i filadelfijske post-rock Rosette. Za glazbu trećeg dana zadužen je ŽUR DJ crew.

Foto: facebook.com/wmerchandise
[Merchandise] Foto: facebook.com/wmerchandise

Cijene dnevnih ulaznica za sve dane su iste, a periodi prodaje ulaznica po promo cijenama kao i lokacije pretprodajnih mjesta su sljedeće 130kn do 5.7, 150kn od 6.07. – 2.08. i 180kn na ulazu u festival . Cijena kamp mjesta po 150kn ostaje ista svo vrijeme pretprodaje kao i za vrijeme trajanja festivala.

Pretprodajna mjesta su Dallas Music Shop Šibenik (Jurja Šižgorića 2), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb i Rockmark (Berislavićeva 13).

dizajn + tipografija: Andro Giunio / Ilustracije: Miron Milić
dizajn + tipografija: Andro Giunio / Ilustracije: Miron Milić
Be social

Komentari