Istaknuto
20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Glazba

The Dwarves, Nick Oliveri’s Death Electric i Svetlanas u Vintage Industrial Baru

19.02.2018. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Četvrtak pred nama, 22. veljače daje naslutiti kako će svi naši putevi voditi u Vintage Industrial Bar. Vraćaju se kultni zli sinovi punka i rocka – The Dwarves, a njihov član, Nick Oliveri nastupit će sa svojim projektom Nick Oliveri’s Death Electric, koji će izvesti zbir pjesama koje je Nick napisao za Mondo Generator i Queens Of The Stone Age. Ali to nije sve – tu večer nastupit će i ruski hardcore bend Svetlanas predvođen eksplozivnom pjevačicom Olgom. Svetlanas slove za najopasniji bend na svijetu jer su isprva bend koristili kao paravan za špijunske aktivnosti koje su obavljali u KGB-u.

The Dwarves

Američki punk rockeri iz Chicaga svojom glazbom započeli su šokirati okolinu sredinom 80-ih godina. Krenuli su kao garage punk bend, ali s vremenom su ipak svoj zvuk zažestili, kao i tekstove pjesama, vizuale i stage performans. Zle sinove je etabliralo samoozljeđivanje za vrijeme nastupa, vođenje ljubavi na pozornici, zabranjene supstance, a često su koncerte prekidali nakon dvadesetak minuta zbog ozbiljnosti ozljeda koje su si nanijeli. Često ih se karakterizira kao posljednji istinski bastion punk rock ideologije. Uspoređivani su s The Sonicsima te su bili dio Paisley Underground scene. Veliki utjecaj i uzor bio im je unikatni GG Allin. Coveri albuma su često bili namjerno eksplicitni i zbunjujući (za neke), a često je glavni akter bio glumac niskog rasta Bobby Faust koji je za potrebe benda uživao fotografiranje u društvu obnaženih žena, ponekad i s jako rubnim idejama poput razapinjanja na križ.

 

Nick Oliveri’s Death Electric

Nick Oliveri se vraća u Vintage Industrial, ovaj put kao višestruka ličnost s obzirom na to da svira u The Dwarvesima, u svom projektu Death Electric te u ruskoj poslastici The Svetlanas. Ukratko u formi ‘Death Electric’ možete očekivati sve uspješnice koje je Nick napisao za QOTSA, Mondo Generator i Kyuss.

 

Svetlanas

Ruski punksi koji su oformili bend prvotno zbog špijunskih aktivnosti u KGB-u te zbog toga nose titulu ‘THE MOST DANGEROUS BAND IN THE WORLD’. Ruski trashcore pankeri Olga, Diste, Steve i Ricky dobili su i pojačanje u obliku zvijezde večeri Nicka Oliverija, koji im povremeno uskoči na nastup i dodatno zapali atmosferu.

Karte u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 65 kuna u Vintage Industrial Baru i Dirty Old shopu. Na dan koncerta cijena karte iznosit će 80 kuna. Vrata Vintage Industrial Bara otvaraju se u 20:00 sati, a početak koncerta predviđen je sat vremena kasnije.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari