Istaknuto
12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

11.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U novu školsku godinu ulazimo s novim singlovima, što stranim, što domaćim. Na vama je da ih poslušate i glasate za onu pjesmu koja to najviše zaslužuje.

Glazba

The Gentleman uz podršku Nine Bajsić dolazi u Tvornicu kulture

22.01.2019. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

The Gentleman, alter ego Marka Lucijana Hraščaneca, 7. ožujka uz podršku nastupa Nine Bajsić dolazi u Tvornicu kulture. 

Akademski obrazovani i svestrani glazbenik svoj samostalni projekt The Gentleman započeo je 2016. godine. Autorske pjesme koje je teško svesti pod jedan nazivnik žanrovski variraju ovisno o atmosferi i karakteru teksta, a nastale su kao intimni umjetnički dijalog Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky. Gentlemanov raspon u glazbi i tekstovima seže od melankoličnih balada, kabaretsko mračnih pjesama izuzetnog poetskog senzibiliteta pa sve do društveno angažiranih, ali uvijek ispjevanih iz pozicije autentičnog pojedinca.

Gentleman nas navodi da slušamo glazbu kao nekad, iznova puštajući pjesme bogate vokalnim, glazbenim i pjesničkim slojevima. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim tako i vizualnim dijelovima koncerta. Do sada je nastupao u Hrvatskoj i Sloveniji te u sklopu festivala FIUK i Sedam dana stvaranja.

 

Na prvom albumu koji sadrži jedanaest pjesama ostvario je suradnju s Konradom Mulvajem koji potpisuje produkciju albuma, a čija je promocija prošloga proljeća u kazalištu Mala Scena oduševila okupljenu publiku. Naša Antonia Šikljan bila je među njima i tada napisala: “Tako je publika slušala i gledala The Gentlemana s velikim THE koji u sebi utjelovljuje talentiranog glazbenika čiji je ples po gitarskim žicama u jednom trenu mazan i nježan, da bi već u sljedećem trenutku postao agresivan i brz, ali i razgaljenog pjesnika koji sve svoje emocije necenzurirano servira iz dubine svog bića…” 

Kao čvrstu žensku podršku na do sada najvećem samostalnom koncertu odabrao je Ninu Bajsić koja se uz studiranje dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, bavi i glazbom; svira violinu, gitaru, pjeva i piše pjesme. Kao kantautorica dosad je nastupala na Tabor film festivalu, Indirekt festivalu u Umagu, u Vinylu, Botaničaru, Sax klubu, Kulturnom centru Mesnička, Booksi i Teatru ITD u Zagrebu te gostovala na nekoliko glazbenih emisija na radiju. Pjesme intimnog karaktera koje sklada i izvodi na engleskom jeziku, uz pratnju violinistice Jasmine Bojić, ukomponirane su u indie-folk i country zvuk, pjesme koje će se savršeno sljubiti s The Gentlemanovim opusom.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji mogu naći od 1. veljače po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 50 kuna.

(Visited 203 times, 3 visits today)

Komentari