Istaknuto
20.11.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Stiže nova runda domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

09.11.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Fraktura, kao i svake godine, donosi zanimljive naslove od kojih se mnogi nađu na našim policama.

Glazba

The National se vraćaju na Šalatu

05.02.2018. Ziher.hrFoto: Žedno Uho
Vrijeme čitanja: 2 minute

The National 10. sprnja dolaze na Šalatu odsvirati svoj peti zagrebački, a sveukupno deveti koncert u Hrvatskoj. Koncert će također biti zagrijavanje za peto izdanje festivala SuperUho.

Kad je u rujnu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov sedmi po redu album “Sleep Well Beast“, očekivano je zasjeo na sam vrh top lista diljem svijeta, a kad se tome pridoda činjenica da je uvodni singl The System Only Dreams in Total Darkness postao njihova prva pjesma koja je zasjela na vrh neke od Billboardovih ljestvica singlova, postalo je jasno da su The National spremni za taj završni korak prema samom vrhu današnje glazbene produkcije.

Ne čudi stoga da su uvršteni među glavna imena nekih od najvažnijih svjetskih glazbenih festivala, poput nadolazeće Primavere, a ne čudi ni činjenica da su prije osam dana napokon osvojili svoj prvi Grammy, i to za “Najbolji album alternativne glazbe”. Premda sam bend očito nije pretjerano impresioniran ovom nagradom pa su je shodno tome tek usputno spomenuli na svojim društvenim mrežama, ona ipak predstavlja još jednu potvrdu kao su danas The National nezaobilazna svjetska glazbena veličina.

Osim The Nationala, SuperUho nam ove godine u Zagreb dovodi i kultne The Sonics koji 13. veljače nastupaju u Vintage Industrial Baru te Yo La Tengo koji će nas svojom glazbenom magijom očarati 11. svibnja u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Podsjećamo da će se peto izdanje festivala SuperUho održati od 6. do 8. kolovoza u Primoštenu, u istom onom prekrasnom, intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica, prostoru koji se nalazi u neposrednoj blizini jedne od najljepših plaža na Jadranu. U navedenom je prostoru smješten i idiličan kamp u potpunosti natkriven gustom borovom šumom, u kojem zvučnu kulisu uz nezaobilazne cvrčke stvara i ugodan šum mora.

Dugogodišnja plodonosna suradnja s telekomunikacijskom tvrtkom ISKON – generalnim sponzorom svih dosadašnjih izdanja SuperUho Festivala nastavlja se i njegovim novim izdanjem, ali i svim popratnim događanjima pod etiketom SuperUha. Osim Iskona veliku potporu SuperUhu nastavljaju pružati i glavni pokrovitelji Općina Primošten te Turistička zajednica Općine Primošten.

Ulaznice

Ulaznice za The National po promotivnoj cijeni od 220 kuna u prodaju kreću u četvrtak, 8. veljače u 9 sati u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Po toj cijeni mogu se kupiti zaključno sa subotom, 10. veljače, ili do isteka zaliha. Nakon tog datuma cijena će im biti 250 kuna.

Posebna pogodnost očekuje vlasnike ulaznica za sam festival SuperUho te one koji to tek planiraju postati. Takvima je dostupan jako ograničen broj ulaznica po cijeni od 190 kuna i ako ih planiraju fizički kupiti onda svoju festivalsku ulaznicu trebaju ponijeti na jedno od dva zagrebačka prodajna mjesta. Svi oni koji ulaznicu planiraju kupiti putem interneta, a žele ostvariti popust koji im omogućuje festivalska ulaznica za SuperUho, trebaju se do 8. veljače javiti na jednu od sljedećih adresa: shop@dirtyoldempire.com ili rockmark@rockmark.hr.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Komentari